lauantai 29. elokuuta 2015

Kässäkirjakuukausi 14/30

Nathalie Mornu (suomennos Virpi Vainikainen): Ihanat essut, 2009 Kustannus-Mäkelä


Tämä kirja tarttui käsiini kuin liimatuna, kun sitä selaisin aikanaan, se oli pakko ostaa omaan hyllyyn. Tämän kirjan myötä suunnittelin alkavani käyttää essua muutenkin kuin suojana ruuanlaitto- tai leipomissotkuilta - voisihan essun pukea vaikka kesällä legginsien kanssa, olisi vähän puetumpi olo?

Essu on sympaattinen vaatekappale, kiva sananakin. Käytän itsekin lähes päivittäin essua, jonka Likkapimu teki koulussa äitienpäivälahjaksi.

Alla kirjassa ohjeistettujen essujen nimet, voitteko te muut vastustaa näitä:


Kirjan alusta löytyy esiliinojen anatomiaa eli tietoa mm. nauhoista, vyötärökaitaleesta, taskuista, ja pläjäys  historiaa ja toki materiaali- ja työvälinetietoa. Kuvia löytyy mm. vintage-essuista inspiraatioksi:


Tämä Lorelai kuin kuin mummon käyttämä essu vähän lyhyempänä versiona. Tämän voisin ottaa työn alle, taskut ja riittänä leveä, melkein hamemainen alaosa suojaa hyvin


Tai sitten tämä nostalgisesta kankaasta, joka muistuttaa vanhoja maisema-astioita, tehty takaa auki oleva tunikan näköinen mekkonen:


Mukana on myös matalampia malleja, joissa ei ole rintalappua, vaikka tämä Karnevaali, johon voi upottaa kaikki nauhanloput tai vieressä oleva vanhasta astiapyyhkeestä väsätty versio Tiskarin polkka::


Kirjassa on myös pienoiskaavat kaikkiin malleihin:


Ei paha, pitää jättää opus esille, jos iskee ompelukärpänen joskus, näillä voisi harjoitella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti