sunnuntai 9. elokuuta 2015

Sitä on käyty asuntomessuilla

Loma alkaa loppua, huomenna pitäisi mennä töihin. Käsitöiden kannalta loma meni huonosti, vain ihan alussa ehdin kunnolla tehdä mitään käsitöitä, silloinkin urakalla lähinnä viimeistelin vanhoja töitä ja suunnittelin vähän uutta. Ja selasin kirjahyllyni käsityökirjoja kovasti innostuen ja kaikesta kivasta tekemisestä haaveillen.

Loppuosa lomasta meni lähinnä maalarin hanslankarina, perehdyimme Miehen kanssa perusteellisesti valkoisella maalilla maalaamiseen, sitä on nyt piha-aidoissa, varaston seinässä, ikkunanpielissä, (kolmen kesäloman projektin jälkeen loppujen) kahden huoneen sisäkatoissa sekä takassa.

Valkoisesta väristä tulee hyvä aasinsilta Vantaan asuntomessuille, jotka päättyvät tänään. Melkein kuulen meille kotiin asti, kun siellä heti huomenna alkaa lukuisten (lähes kaikkien) talojen porealtaista kuulua pulputus, kun asukkaat pääsevät muuttamaan koteihinsa. Kävimme messuilla monen vuoden tauon jälkeen  katsomassa, löytyykö maailmasta muuta sisustusväriä kuin valkoinen - ei juuri löydy, ellei harmaan eri sävyjä lasketa, muutamaa piristävää poikkeusta lukuunottamatta.

Meille ei käynyt niin kuin messujen tv-mainoksessa, värikäs sisustus ei joutunut poistoihin vaan päin vastoin, hankin uusia mattoja keittiöön. Tykkään näistä kovasti, ovat kuin käsin kudottuja, vaikka teollisia ovatkin, onneksi sentään kotimaisia. Piti ostaa vielä kaksi eri väristä, kun en osannut päättää, kumpi väriyhdistelmä on lopulta kivampi. Nämä raidoitukset inspiroivat mua syksyn neuleisiin, olen miettinyt jo vähän aikaa viime kevään Ullasta löytyneen tulevan Linia-paitani väritystä, ehkä poimin sen jostain kohtaa näistä matoista:Heti kun matot saatiin lattialle, taloutemme  tekstiilitarkastajatkin olivat paikalla - jälkimmäisessä kuvassa mököttävä Mortti-marttyyri jopa siirtyi nukkumaan uudelle matolle, kun vakiopäiväunipaikka oli pois käytöstä katon maalauksen takia:Kotiutin myös lempivärisen uuden mukin Indiskasta, oikea väriharakan unelma:Vielä pari pientä poimintaa asuntomessuilta, joissa tekstiilikäsityö oli kovin pienessä roolissa. Yhdestä talosta - taisi olla ulkoa melkein musta, mutta sisältä valoisa ja vaalea talo Villa Kapee - löytyi sentään jotain kotoista lastenhuoneista, virkattuja pehmoja ja neulottuja torkkupeittoja ja pari kivaa käsinkudotunoloista mattoakin:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti