tiistai 12. heinäkuuta 2016

Kierrätystä ja koruja

Fiskasin torilta tuli jatkoa keräilysarjaani kierrätysmateriaalikorut - tajusin nyt, että sellainen on syntymässä. Tykkään käyttää korviksia ja vaihtaa näitä lempikorujani usein, siksi hankin jatkuvasti uusia. Viime aikoina on kierrätysmateriaalit ja niitä käyttävät pienet käsityöyrittäjät ovat hallinneet ostoksiani. Taidan tulla halvaksi, timantit eivät ole mun parhaita ystäviä!

Tämmöinen on Fiskasin torilta samasta kojusta (samalta yrittäjältä) saamani saalis:
Linnunpöntöt ovat suloisia esineitä mun mielestäni, niitä on meillä kotona lintuaiheiden ohella. Pienimmästä päästä pönttöjä ovat isäni lasten kanssa yhdessä väsäämät itikanpöntöt, joista lapset luulivat oikeasti tulevan itikoiden koteja. Kai ihan pönttö teinien äiti voi käyttää pönttöjä?
Muun muassa polkupyöränketjuista koruja tekevään Ketjureaktio-firmaan olen törmännyt monilla käsityömessuilla ja myyjäisissä. Sen loppuun asti mietityt tuotteet pakataan vanhoista Helsingin seudun pyöräilykartoista tehtyihin pussukoihin.

Ja tässä on muutama 'keräilysarjani' tuoremmista hankinnoistani eli talvella hankittu kierrätysmateraalikoruja. Kaapelitehtaan joulumarkkinoilta löysin vanhoista vetoketjuista tehtyjä koruja, tekijän tietoja ei ole enää tallessa (koska niitä ei tullut ostoksen mukana). Näitä oranssisävyisiä korviksia ja kaulakorua olen käyttänyt paljon. Niiden seurana kuvassa on samansävyiset palapelipaloista tehdyt kartta-aiheiset korvikset, niidenkään tekijää enää muista,
Toisessa kuvassa on violettia sarjaa, ekat on tehty tölkkiklipsuista + parista helmestä ja toiset paperihelmistä. Paperihelmikorut, myös vastaavanlainen rannekoru, on tehty Keniassa, ostettu Asantelta. Klipsut on ostettu joulumyyjäisistä.
Jos joku koruntekijä tai käsityöläinen käy täällä, vinkkinä toivon, että hän satsaisi kunnolla pr:ään - olisi kiva voida kertoa kaikista töistä tekijä myös jälkikäteen tai linkata nettisivu yhteystietoineen kiinnostuneille!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti