torstai 7. heinäkuuta 2016

Uutta työtä jonossa

Mehevän punainen ja kiiltävä lanka, josta voisin melkein sanoa, että siinä on mun mielestä maailman ihan kaikkein kaunein punainen väri, oli pakko saada johonkin työhön. Ostin jo viime kesänä yhden kerän hypisteltäväksi Lankamaailmasta.
Tänä kesänä hain vielä muutaman kerän lisää ja päädyin neulomaan mekon sijasta  toppia siitä, samalla alun perin Novita-lehdestä löytyneellä mallilla kuin joskus aiemmin jo tein pätkävärjätystä langasta paljon käytössä olleen sekoitelanka-topin. Topin malli syntyy keskellä kappaleita olevilla pienillä pitsilevennyksillä, jotka kumotaan reunan kavennuksilla. Topille tulee  niiden avulla kaarava helma ja pääntie vastaavasti kaareutuu ihan itsestään.

Ongelmana tässä on langanvahvuus, joka poikkeaa ohjeen langasta, samoin tämä puhdas puuvillalanka käyttäytyy ihan eri tavalla kuin aiemmin käyttämäni bambusekoite - se on jäykempää, koetilkussa ei sitä huomannut. Silmukkamäärän sovittamisesta huolimatta jouduin purkamaan ekan yrityksen ja aloittamaan uudelleen isommalla silmukkamäärällä, jotta toppi olisi mukava käyttää eikä se ole liian kireä päällä. Keskeneräinen toppi vilahti jo pihapöydälläni mytyssä  aiemmassa postauksessa.
Keväällä Turusta haetusta nylonlangasta on nyt vihdoin tulossa tämän kesän kassi. Se ei ehtinyt valmistua heti alkukesään, mutta ehkä jo elokuuksi? Suunnitelmissa on tehdä karkkiraitaa sinisellä pohjalla. Aloitin työn keskeltä kassia poikittain virkatulla raitaosuudella ja jatkan sinisellä sitten kohti pohjaa ja pohjan jälkeen sitten kassin yläreunaa kohti. Tämä kankea lanka ei oikein sovi kirjovirkkaukseen, siksi piti keksiä muu tapa tehdä pystyraitoja. Enkä vielä ihan varmasti tiedä, millainen kassi tästä tulee, onko pohja soikea tai pyöreä tai millaiset hihnat siihen laitan. Vuorituksen varmaan laitan kassiin, jotta saan sisälle jonkun taskun avaimille yms. Yritän selvitä mahdollisimman pienillä lankojen katkaisuilla/päättelytarpeilla ja ilman saumoja, sen verran jäykkää nylon on. Se on myös tosi hankalaa virkattavaa, mutta harjoittelemalla pari iltaa se alkaa sujua.
Tämä nylonlankakassi tullee kestämään käyttöä paljon pidempään kuin viimekesäinen kalalanka-bambukassini, joka alkaa olla aika nöyhtäinen, myös sen neulos venynyt kalalankavahvikkeesta huolimatta, meinaa pienimmät tavarat tippua kyydistä sen pohjan läpi silmukoiden välistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti