tiistai 9. elokuuta 2016

Arkistojen aarteita, historian havinaa 8

Pari vanhaa itsetekoista kassia tuli vastaani kesän aikana, laitanpa kesän kunniaksi ja edelliselle kassipostaukselle jatkona nekin tänne esille ja tukemaan ompelutsemppiäni.
Ommeltu kassi on ollut käytössäni monta kesää, se on päässyt lempparityö-kategoriaani asti. Kangas on Ikeasta, paksujen puuvillakankaiden hovihankkijalta, tykkään edelleen sen kuosista ja väreistä. Kassini sivukappaleella oli pohjana joku kaava, mutta käytin sitä vain viitteellisesti.  Tein hihnan oman pääni mukaan kaksinkertaisena, muuten onnistui ok, mutten malttanut vahvistaa sitä mitenkään, kun ajattelin tämän  olevan vaan proto. Löysin vielä kotoa sopivaa tummansinistä nauhaa reunojen kanttaukseen.
Malli on vähän hassu, kassin sauma on keskellä kassia, pohja on sellainen epämääräisen pyöreä, minkä takia tavarat ovat aina hukassa ja vaikeasti etsittävissä kassista.
Sisälle väsäsin kaksi vetoketjullista taskua avaimille ja silloiselle minikokoiselle kännykälle. Tykkään edelleen tästä. Tein tätä hartaasi ja tarkasti, esim. kaikissa osissa, vetoketjujen kohdalla  kuviot jatkuvat säntillisesti eli olin huolellinen hommassani, vaikka protoa olin tekemässä. 
Ehkä pitäisi ottaa työn alle nyt se virallinen kassi tällä mallilla (tosin mitään  kaavaa en tästä koskaan tehnyt). Voisi tehdä kaksinkertaisen tai ainakin vahvistetun kassiosan ja vankemman hihnan.

Toinen kassi, myös tänä kesänä käytössä ollut Päähänpiston nimellä kulkeva kassi syntyi ihan pikaisesti tylsistymistä vähentämään paremman käsityön puutteessa jokunen kesä sitten kotoa löytyneistä jämälangoista. 
Virkkasin kolme neliötä ja ompelin ne vinottain yhteen. Tein kapean hihnan ja lisäksi pari pikkukolmiota nostamaan yläreunaa vähän korkeammaksi. Ja reunoihin kiinteitä silmukoita. Hyvin toimii pienellä tavaramäärällä esim. kauppareissulla edelleen.

Ajatuksena oli tehdä pikkukassi parin keltavoittoisen kesämekon kaveriksi, kuvassa niistä toinen, itse ommeltu Appelsiinivarkaan mekko. Se on tehty sisustuskankaasta edesmenneen Moda-lenden kaavoja soveltaen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti