sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Arkista harmautta ja aurinkoa

Menossa on kiivas villalankaisten töiden loppuunsaattamisvimma, en anna itselleni lupaa aloittaa mitään uutta kesäisempää ennen kuin saan kesken olevia valmiiksi.

Mutta väliin tulee pakollisia pieniä töitä, tilauksia sun muuta. Niistä kohta lisää.
Reilunkokoinen, harmaa, pitkään ajatuksissa ollut jokapäiväiseen käyttöön tarvittava perusneule on sitten vihdoin nyt valmis. Ei mitään isoa ihmettä, mukavasti neuloutuva lanka, joka ehti odottaa nopeasti sujunutta neulomista tovin. Homman sai aloittaa juhlallisesti ja vanhaan kunnon tyyliin  kerimällä langat, nyt tuntui isolta nautinnolta vaihtelun vuoksi.
Malliksi tuli pääntiestä aloitettu raglan, kun päätin sen olevan fiksuin tapa, kun yritin käyttää kaiken hankkimani langan eli 600 g takkiin. Jostain pisti silmiini korinpohjaneule, se pääsi ikivanhana suosikkina sitten puikoille - tämä versio näytti uudelta ja kivalta, kunnes huomasin pakkasaamuna tasan saman mallin vähän jo litistyneenä versiona vanhoissa säärystymistäni. Ihan kaikkea ei voi muistaa edes joka päivä, mistä saisi hankittua itselle lisämuistia?
Hihoissa malli vaikuttaa erinäköiseltä, koska neuloin ne pyörönä - en halunnut yhtään saumaa tähän nuttuun, kestän sen, kun sain viimeistelyn tehtyä saman tien eli vain kuuden vyyhdin alun ja lopun langat ja pari lankaa kainaloissa ja eturesoreissa oli pääteltävänä.
Taskuja vähän mietin ja sitä teenkö etureunaan resoria, mutta lopulta jätin taskut pois ja resoria tein kaikkiin reunoihin yhdenmukaisuuden vuoksi. Mitään kiinnittimiä en laittanut, tulee pääasisassa sisäkäyttöön, mutta tarvitattessa otan käyttöön joululahjani klipsuttiminen kiinnikkeeksi, kiitos Merja!

Lopulta ihan pieni myttynen lankaa jäi etureunojen jälkeen.

Kaikin puolin siisti ja helppo työ, ei mitään valittamista. Sellainen arkinen ja tosi harmaa. Siis ihan parasta elämässä.

Harmaa on hyvä väri, sanoi wetterhoffilainen - tätä toisteli yksi yleisaineiden opettaja aikanaan kaukana 80-luvulla opiskeluaikanani, kun kaikki aloittelevat käsityöläiset intoilivat harmaasta väristä. Allekirjoitan edelleen/uudelleen, taidan palata menneisyyteen, harmaa on niin hyvä yhdisteltävänä ja tehostaa muiden värien heleyttä. - Tosin mun pitäisi kaivaa tänne näytille kaikkea muuta kuin harmaat väri-ilotulitus kudelmani joskus, ei se pelkkää harmaata ollut kaikki viisi vuotta mun kohdalla.
Pisteeksi I:n päälle pakko laittaa tähän mukaan vielä uudet raitasukat - ne oli ihan pakko tehdä, kun korissa värit sopivat ihan liian hyvin yhteen, nämä tosin on perus-Nallea molemmat. Nyt pitää ostaa lisää harmaata lankaa...(ja keltaista kanssa), kunhan uusi talvikausi koittaa, kesäksi kaipaan väriä ja väriä ja vielä lisää väriä.

Arki ja aurinko, siinä vasta sanapari, hyvä fiilis, elämän sisältö ja sen mauste. Ja kevät tulossa ainakin kalenterin mukaan ja kotona kasvavan siemenpussipinon ja multapussien lisääntumisen perusteella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti