perjantai 4. toukokuuta 2018

Käsityökirja ja kissat

Vaihteeksi ostin itselleni uuden käsityökirjan, jossa oli ostokimmokkeena melkein enempi kissat kuin käsityöt.
Aloitanpa kirjan lopusta, siellä on esitelty kaikki kirjassa poseeraavat karviset nimillä ja kuvauksilla. Jotenkin liikuttavaa, kertoo, että tekijä on kissaihmisiä.
Itse kuvat keskittyvät näyttämään neulottuja leluja kissojen käsittelyssä. Osaa kuvia on tehostettu laittamalla niille sopiva taustakuva, tämäkin on jollain tavalla söpöä.
Toki ohjeiden yhteydessä on kuva varsinaisesta kissalelusta. Itse ohje on melko lyhyt, lelujen toteutus edellyttää jonkinlaisia perustaitoja. Ohjeet on myös luokiteltu eri vaikeustasoihin. Toki kirjan lopussa on yhteenvetoa tekniikoista, joita tarvitaan.
Tällä mustanaamalla on tuttu ilme omalta katilta, uteliaisuus on kova, mutta samalla pitää olla varuillaan, jos vaikka nämä hepokatit hyökkääkin päälle yhtä äkkiä, eihän sitä voi olla varma, onko ne eläviä.
Vaikuttavat ihan päteviltä leluilta, niihin voi/saa myös koskea, ei vaan katsoa. Toksi täytteeseen lisätyllä kissanmintulla voi olla jotain merkitystä.
Perushiiret on toki mukana, näitä voisi vaikka käyttää leikeissa ihan ihmislapsillakin - ainakin meillä lapsilla oli pienenä yhtenä rakkaimmista ja eniten käytetyistä leluista pehmorottia, nimeltään Jyr ja Jyr-Jyr  - älkää kukaan kysykö, mistä nimet tulivat, en tiedä.
Kirjan alussa on yhteenvetona kaikista ohjeista tämä aukeama.
Oi, tämä ilvesmäinen tupsukorva näyttää majesteettiselta, poseeraus on kuin muotokuvassa, lelusta viis.
Entäs tämä akviitinen poseeraus, kyytiä kalalle, viikset tanassa?
Tässä taitaa olla esimerkki keskitason ohjeesta - mikähän on sitten se helppo??
Ja tässä toinen, vaikeaksi luokiteltu ohje 'loikkiva lisko' - näitä erilaisia pieniä otuksia voisi oikeasti tehdä myös lasten leikkejä varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti