sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Suomi100 teema paita nro2

Kovin on sinivalkoista tämä kesäni, pikkaisella punaisella mausteelta, outoa, kun eivät ole omimpia värejäni ollenkaan? Kassi, farkkutyynyt, pontso sekä huivi tämän lisäksi (sekä vähän kesken vielä oleva Likkapimun valkoinen toppi) - nyt pitää saada muuta väriä...tulossa on onneksi kunhan saan putken päälle, huh!
Tämä välityöksi nopeasti napattu pitsitoppi sai lankansa omista jemmoista. Olin joskus napannut Novitan lankaa alesta mukaan muutaman kerän vastaisen varalle miettimättä käyttökohdetta. Malli neulomisen pohjaksi löytyi Dropsin sivulta, vähän sitä taas muuttelin hihojen osalta, en tehnyt erillisiä hihoja vaan suoraan levennyksiä kainalossa. Sivujen silmukkalukua piti tietty säätää, kun lanka oli ihan eri vahvuista kuin ohjeessa. ja pituutta tuli enempi kuin alkuperöisessä mallissa, kun lankaa oli reilusti.
 Siis ihan ilman mitään isompaa mietintää tehty juttu, kun jotain piti saada taas työn alle pontson jälkeen (ja ennen valkoista huiviani). Helppoja pitsimalleja pötkössä ja rinnakkain, ei muuta. Ei tullut edes kastelutua tai pingotettua tätä, vähän vaan näytin silitysrautaa. Kuvasinkin ihan laiskasti kaksikertaisena, näyttää aika suhruiselta koko malli siksi.
Lopputulos on ihan ok, haalea ja vaalea, pliisu, ei aiheuta mitään isoja tunteita. Käyttökelpoinen tekele kai jos olisi joskus tarpeeksi lämmintä. Ei ole vielä ollut käytössä kuvaushetken lisäksi, ei kovin kuvauksellinen työ edes, eipä ole kuvattavakaan...poseeraaminen ei ole leipälaji.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti