lauantai 27. kesäkuuta 2015

Arkistojen aarteita, (lähi)historian havinaa 4

Tämä lähihistoriallinen pieni sarja pitänee julkaista nyt, koska se on ajankohtainen juuri tänään. Viime jouluksi Likkapimulle neulomani lapaset ja niiden kaveriksi tehdyt sukat ovat saaneet inspiraationsa tänään Helsingissä ekaa kertaa esiintyvän One Direction -bändin jäsenten kotimaiden lipuista. Pääosa bändin pojista on kotoisin Briteistä ja yksi Irlannista - innokas fani kiljahti onnesta, kun sai nämä paketista jouluna. Toisessa joulupaketissa oli lippuaihetta lisää, vastaavat lippukuvioiset palat rannekoruun.

Lapaset ovat malliltaan ihan peruslapaset. Tein ne kahdessa osassa ranteen resorin jälkeen, ensin yksivärisen kämmenosan ja kiilapeukalon ja sitten Irlannin lipun raitoina ja Union Jackin intarsiana ja kapeat raidat virkaten. Lapasten kärki on tehty pyörönä yhdistäen kappaleet, lopuksi virkkuukoukulla tehtyjen raitojen jälkeen oli ikävin vaihe eli kappaleiden yhdistäminen.


 
 Likkapimu on tänään konsertissa, mutta lapaset ja sukat ei, onneksi sen verran tarkenee.

Jätkänpätkä sai tasapuolisuuden vuoksi samaan aikaan myös tähtilippu-sukat, idea on pummattu Lankahelvetistä eli täältä.

 
Näiden kaikkien tekemiseen taisi löytyä kotoa jemmoista kaikki värit, Maijaa, Nallea jne!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti