sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Välityöhuivi, joko tai vai sekä että

Alpakkaneule tuli valmiiksi neulomisen osalta, se odottaa nappeja ja pientä viimeistelyä, siis ihan pientä vaan tällä kertaa, muutaman langanpään päättelyä ja taskujen ompelua - ei vielä ihan ole esittelykunnossa.

Mietinnässä on joku välihomma, kun vaikea olla ilman mitään hommaa näpeille. Jos tekaisisi vaihteeksi huivin...pitää vaan päättää kumman tekisi?

Eka vaihtoehto on kesäreissuilla Porvoon Teetee-shopista ostettu tuliainen, harmaata ja kanervankukanpunaista lankaa ja sen kylkiäisenä tullut huiviohje. Pehmeä puuvillan ja akryylin sekoitelanka on valmiiksi sopivana käyttöliittymänä eli laatikossa, josta lanka juoksee neuloessa  näppärästi. Ihan ilman aivoja tehtävä helppo työ?

Vaiko sittenkin huivi niistä aiemmin jo mainitsemistani viitisen vuotta odottamassa olleista vironvilloista, joita on kahdella vyyhdillä reilut 500 g. Väri on edelleen ihana, ihan mun värejä. Mietityttää vaan se, että lanka on aika kankeaa karstavillaa, onko siitä isoksi kietoutumishuiviksi - mutta ei kai nyt viileänä langan karkeus haittaa. Yhden pienen kokeilun tein joskus tästä langasta (ihan melkein samasta väristä, eri erää tosin se on) - se on jäänyt käyttämättä, vaikka yritin pehmittää sitä huuhteluaineella.

 Miten olisi vanhan vironvillan kanssa uuden tämän syksyn Novita-lehden pitsihuivimalli? Ohje käy sellaisenaan, langanvahvuus on melkein sama (vironvilla Nr 8/2 eli n. 400m/100g ja mallissa on Novitan Venlaa, 420m/100g). Malli on varmaan kiva tehdä, kolme eri pitsimallia sekä erikseen poikittain tehtävä ja huiviin reunaan neuloessa liitettävä reunapitsi. Lankaa pitäisi jäädä reilusti, joku pipo vielä siitä?
Vai tekisikö vaikka molemmat - ehkä teenkin ellen keksi, mitä muuta ottaisin työn alle viimeistelytyöurakkani ohella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti