torstai 7. joulukuuta 2017

Sukat ja sata

Mikäs olisi sen suomalaisempaa kuin villasukat? Ihan heti en keksi parempaa tapaa aloittaa seuraavaa vuosisataa kuin villasukkien neulominen. Hyvää seuraavaa sataa vuotta, Suomi-neito!

Joo, oikeasti en jaksa ihan jaksa olla kauhean ylevä juhlavuodesta huolimatta, vaikka päivä on tärkeä ja myös itselleni merkittävä, kaksi oleellista perheenjäsentä on ilmaantunut elämääni tänä päivänä. Mutta en oikein kykene keskittymään muuhun juuri nyt, vaikka monta kivaa juttua (=lankakassillista) on aloittamista vaille valmiina eli odottamassa mallitilkkua ja silmukoiden laskemista yms. tarkennusta ja loppumietintää.

Mutta kohta taas (!) lähtee kone käyntiin, toivottavasti, kun puolen vuoden iho-oireisiin on tullut (toistaiseksi ainakin pieni) tauko ruokavaliokokeilun takia. Silti melkein tekisi mieli raapia nahka uudelleen ruvelle, kun vaihtoehtona on elämä ilman maitoa eli juustoja ja gluteiinia eli ruisleipää - no joo, soijarahka on suunnilleen ok, mutta leipäpuolelle pitää saada jotain potkua.

Muutama sukkapari on valmiina pieneen kuvakavalkadiin, vaikkei niissä ole mitään erityistä esiteltävää. Parille jo käyttäjä tiedossa, loput menee odottamaan uusia kavereita ja käyttäjää jemma-nimiseen paikkaan. Jemma pitäisi vaan ensin löytää, se imaisi mm. puolikassillista vauvansukkia, jotka valmistuivat viime lumilla.


Nämä oli unohtuneet, kesäpontson jämälankasukat tulivat jo syksyllä valmiiksi, kummalliset kidutusvälineenoloiset kapeat perussukat, joissa on pieni pitsireuna, joo, mutta jalassa sentään näyttävät sukilta.

Tarkoituksena on vääntää kaikista lopuista sopivanvahvuisista jämäksi jääneistä keränlopuista raitasukkia aina kun ei ole muuta värkättävää meikäläisellä pahasti näppivikaisella tapauksella. Kaksinkertainen hyöty taas, langat vähenee ja näpit saa kyytiä.
Tämä ehkä on ekana jonossa sukkien seassa, ei tartte isosti miettiä puikkokoon lisäksi, valmis Novitan talvilehden malli, jolle on tilausta/käyttöä tiedossa - tykkään tunikoista varsinkin työvaatteena. Väriksi tulee hempeän punaista violetin kanssa. Ei kiitos mitään epäväriä tai sinistä mulle kiitos vähään aikaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti