sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

Lankahamsterin tunnustuksia, osa 1

No, tämä eka ei ole mikään yllätys, mutta ajattelin tulla silti ulos kaapista ihan julkisuuteen: nimeni on Satu ja olen lankahamsteri.

Ostan paljon lankaa, oikeasti melkein aina, kun eteen tulee jotain kivaa. Välillä yritän olla suunnitelmallinen ja mietin ensin, mitä oikeasti tartten ja suunittelen valmiiksi ostokseni. Kotoa löytyy jemmoja aika monesta paikasta, kilomäärä en tiedä, enkä edes halua sitä selvittää.

Kuvitukseksi yksi varaston tyhjäystyö viime ajoilta, valmiit sukat. Alla toisessa kuvassa on dominopeite samoista väreistä samalla teemalla jokusen vuoden takaa.

Mutta toiseksi: päätin alkuvuodesta kuitenkin tehostaa edelleen monen vuoden jemmalankojen tuhoamisprojektiani - aika monesta työstä olen täälläkin jo leuhkinut. Aloitin merkkaamaan ylös kaikki lankaostokseni ja vastapainoksi punnitsemaan tekeleeni eli langankulutukseni. Teenpähän näin itselleni selväksi, mihin rahani häviävät...ja aikani kuluu.

Tulos kirjapidostani tällä hetkellä 29.4. alkuvuoden 2018 osalta:
- ostin lankaa 2,200 kg ja huom-huom kaikille oli käyttötarkoitus heti selvillä, ei tullut tehtyä yhtään vastaisen varalle ostosta!
- olen neulonut/virkannut + viimeistellyt valmiiksi asti nyt 2,555 kg:n verran töitä - niistä isoin osa on ollut täälläkin jo esillä
- viimeistelyä odottaa yhteensä 1,950 kg valmiita kappaleita, joista on tulossa kolme vaatetta, kaksi ihan lähiaikoina toivottavasti täydellisen valmiiksia asti, pingotuskin kappaleilla on jo tehty, kokoaminen puuttuu. (Kolmas niistä joutuu ottamaan multa vielä vähän lisäaikaa.)
- välisummana siis tuhosin alkuvuodesta töiksi 4,505 kg lankaa, aikas iso pino keriä!?

Olen koko lailla tyytyväinen, olen saanut puikoilta tai koukulta valmiiksi paljon enempi eli yli 2,3 kg kuin olen ostanut. Kun tätä jatkan jonkun aikaa (jokusen vuoden kai...), saan varastojani tyhjemmiksi ja jemmapaikkoja muuhun käyttöön.

Mitähän tästäkin on tulossa...
Toinen jämätyö kuvitukseksi, virkattu pöllö työpaikan maskotiksi. Kaikki materiaali löytyi kotoa, myös täyte vanhasta tyynystä. Piti yrittää ilahduttaa työporukkaa tällä, kun pöllö valittiin hiljaittain osastomme tunnuseläimeksi. Nyt se pieni läski mulkosilmäinen otus nököttää taukotilan sohvalla.

Seuraava aloitetun työn materiaali on sekin varastojen aarteita tehtaanmyymälästä varmuuden vuoksi ostettua lankaa, mutta siitä lisää myöhemmin.

Tänä jatkuu joskus, vaikka puolen vuoden päästä, toivon lankakasojeni madaltuvan, mutta....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti