keskiviikko 11. huhtikuuta 2018

Talvitunikan turjake

Tunikoita ei ole liikaa, niistä on tulossa uusi massatuotantovaate. Siksi taas mä menin ihastumaan kuvan neulemalliin. En ihan loppuun asti miettinyt, vaan ostin ohjeen mukaista Novitan Nordic woll (ja toisessa värissä myös flow nimen lopussa) villalankaa Tampereen messuilta. Sentään edes värin vaihdoin, harmaa ei tuntunut omalta, erilaiset punaiset oli nyt pinnalla mulla kuten yleensä aina talvisaikaan.

Alkuinnostus oli kova, melkein heti lankojen ostamisen marras-joulukuussa piti saada puikoille... innostuin tästä kun muistin edellisen Novitan mallista tehdyn lyhennettyihin kerroksiin pohjautuneen työni. Sitä oli kiva tehdä, edistymisen huomaa helposti, värejä voi vaihtaa usein ja mieleenkiinto tekemiseen säilyy, kun joka kerros on erilainen.

Mutta: neuloessa lanka tuntuu sormissa seiskaveikalta, ei kiva. Jotta sain ohjeen silmukkatiheyden aikaan, piti ottaa ohuemmat puikot, tuntuu syntyvän pahvia, ehkä höyrytys auttaa aikanaan. Työstä tuli vähitellen niin raskas, että piti vaihtaa puupuikko metalliseen, kun se alkoi uhkaavasti vääntyä painon alla. Ja kasvavan painon takia ja siksi kun pitää koko ajan käännellä ja nostella työtä lyhennettyjen kerrosten takia, kyynärpääni kipeytyi. Ei oikeasti kiva, mutta sisulla eteenpäin ja välissä pikkutöitä. Nyt en anna periksi, teen loppuun vaikka pienellä pakolla.Joo, sain tämän villatyövimmassani neulomisen osalta valmiiksi. Mennee odottamaan johonkin jemmaan kohtaloaan...kursin tekeleen kasaan hakaneuloilla, siis sivusauman vaan - puikkokin on vielä kiinni neuleessa, päättely yms viimeistely tekemättä. Ihan oikeasti näytin ekassa sovituksessa pian synnyttävältä se päälläni, ei oikein imarrellut. Ja tuntui myös aika painavalta, lankaa tässä on mutkalla 750 g, enpä muista, koska olisin viimeksi neulonut jotain yhtä painavaa vaatetta.

Kaikesta huolimatta tykkään näistä siipi- tai sulkakuvioista. No, tykkään myös väreistä, erityisesti tuo sävyään pienesti vaihtava pinkki on kiva.

Ehkä pieni tauko auttaa päätöksessä, meneekö purkuun vai mitä teen, hus jemmakasiin siitä. Että olenkin hölömön sinnikäs. (Tämän jutun tunnisteessa on optimisesti Valmis 2018 eli palaan asiaan syksymmällä.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti