sunnuntai 23. joulukuuta 2018

Joulua joulua joulua

Vähän jätin viime tippaan tänä vuonna joulujutut, kiire meinasi tulla, vaikka ihan vaan muutamia lahjoja neuloin, lähinnä sukkia syntyi (kuvat vähän myöhemmin) ja pari pientä joululiina tuli pika-pikaa ommeltuna.

Joulupakettien koristeeksi virkkasin pieniä kuusia tällä kertaa, aiemmin olen tehnyt sydämiä, nämä kaksi víhreää lankaa löytyi kotoa samoin kuin joulunauhat.

Elävää kuusta emme nytkään, toista kertaa historiassa tuo sisälle, korvikkeeksi neuloin pieniä kuusia, joiden sisälle löysin pahvisia tai styroksisia lieriöitä - koristelu valoin on vielä tekemättä, ehtiihän vielä huomenna perinteiseen tyyliin...kuusien alla on Gran Canarialta muutama vuosi sitten ostettu liina.

Kotilieden joululehdessä oli helppo virkatun tähden ohje ja kotoa löytyi sopivanväristä Novitan Strömsöötä tuolinpäällisen jäljiltä, siispä piti tehdä eilen illalla muutama tähtönen pannunalukseksi tai koristeeksi ja taas lankavarastoni pieneni vähäsen.

Ihan pöhköin hömpötys tänä jouluna oli yhden tietyn sukan neulominen - idea tuli Orimattilasn Megamyyntiareenalla käydessä.
Siis kuvassa yksi sukka malliltaan pienen ihmisen sukka, minikokoisen oloinen muodoiltaan mutta...
...jonka koko on vähän tavallista isompi. Ei tullut ihan yhtä suurta kuin esikuvansa Orimattilassa oli, mutta isoin omatekoinen se kyllä on. Ja mikä parasta, tähän löytyi kaikki punasävyinen noin 500 g 7 veljestä lankaa kotoa tosi vanhoista jemmoista. Muutama paketti siihen mahtuu, ellei kissa ota sitä vielä ennen huomista omaan käyttöönsä, lämmikkeeksi.

Rauhallista ja piparikasta joulua!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti