lauantai 29. joulukuuta 2018

Lankakirjanpito eli hamsterin tunnustuksia, osa 2/2018

Pakko kai katsoa totuutta ihan silmiin asti ja tarkistaa tilanteeni lankakasojen suhteen nyt uudelleen, edellinen oli keväällä. Vähän tämän julkaisua venytin, että sain saldoa vähän paremmaksi, kun tuli hankittua joulujuttuihin jonkin verran lankaa.

Havaintoja:

Ei kannattaisi käydä koskaan Korialla (Novitan tehtaanmyymälässä) päinkään tai Orimattilassa (Megamyyntiareenalla)  - tosin valmistakin isosta osaa ostoksista on tullut. Kesän jälkeen pääsin siirtymään enempi sitten jemmojeni pariin, kun villaa löytyy sieltä selvästi enempi kuin kesälankoja. Ostin myös itselleni täysin sopivan kortin, löytyy täältä.

Monia pieniä töitä, muutama sukkapari, lapasia, peruspipo ja säärystimet tein myös välihommina isompien töiden ohessa, niissä ei ole paljon esiteltäväksi, lankaa niihin sentään kului, osa niistä tässä alla.
Yhteenvetoa vuoden lopulla:

Ostettu 2018 yhteensä 7900 g
- ed. kerrasta eli huhtikuusta muutosta + 5700 g eli osteskeluni painottuu syksyyn, kun alkuvuoden ajatukset on sopivasti unohtuneet

Käytetty 2018 yhteensä  8815 g  eli ed. kerrasta muutosta + 6260g

Lopputulos: vielä olen onneksi miinuksella eli varastoni vähän vajenevat (kilon vuositahdilla?) koko ajan, mutta tällä menolla varaston pohjan saavuttamiseen mennee melko pitkä aika. Käytetyn langan lisäksi kesken olevissa töissäni on kiinni nyt noin 2000g lankaa, pääosa uusia ostoksia, mutta sitä en saa vielä laskea tähän mukaan, puikoilla tulossa kaksi isompaa työtä ja yksi jämälankahuivi.

Nyt puikoilla kesällä ostetuista punasävyisistä villalangoista siisti kauluksellinen jakku tekstiilipintaa muistuttavalla neulemallilla, linen stich kai nimeltään. Siihen sotken kolmea eri väriä, kahta pätkävärjättyä sekä yhtä yksiväristä. Homma vaati tavallista isomman mallitilkkujen neulonnan että sain aikaan mieleiseni värityksen. Malliin löytyi idea vanhasta Novitan lehdestä (kuva alla). Metalliset napitkin jo hankin, ei voi tekeminen jämähtää niiden hankkimiseen - mutta homma jäi holdiin, kun tuli joulujutut väliin.

Yksi iso neuleenraato meni purkuun, ehkä sen perintönä syntyy vielä toinenkin työ purkulangoista, ideaa jo olisi mielessä.

Ehkä jossain välissä pitää ottaa lisää jotain pientä sukkaa, pipoa vaikka odottamaan saajaansa lahjoituslaatikkooni, lippulappua torkkupeittoon tai kukkamattoon (sen idea on ollut hautumassa jo pitkään) tms. vielä työn alle, kun isoja neuleita on hankala neuloa syliin jatkuvasti tunkevan kissa-apulaisen takia. On kelit olleet sen verran viileät jo, ettei katti tunnu tarkenevan ilman ihmispatteria iltaisin. Lankajämien kimppuun siis mars! Pahimmat lankakasat ja -korit on nyt syksyllä järkättyä ja vähän niputettukin yhteen eri jämiä, jotain niistäkin syntyy saldoani parantamaan lähiaikoina, ehkäpä :) sitten ensi vuonna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti