sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Hyvää uutta vuotta ja hyvän tekemistä

En ole oikein hyvä uuden vuoden lupauksien antamisessa, mulla on ollut vuosikausia kestolupaus olla tekemättä lupauksia juuri uutena vuotena.

Hyvää voi kuitenkin tehdä nyt tulevana vuonna vaikka näin, osallistumalla Marttojen vuoden 2017 kampanjaan, joka esiteltiin joulukuisessa Martta-lehdessä. Tavoitteena neuloa tai virkata vauvanpeittoja itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi uudelle Lastensairaalalle. Ohjeet löytyvät ainakin uusimmasta lehdestä (ei ollut vielä ainakaan Marttojen nettisivuilla), kuvia kahdesta Martoille suunnitelluista peittomallista löytyy myös nettisivun liitteestä.

Toinen mallipeitoista on virkattu paloina ja toinen neulottu yhtenä kappaleena oikein ja nurjan silmukan ruutuina - tai kai senkin voi tehdä ryhmätyönä pienemmistä paloina. Langan pitäisi olla konepestävää villaa, mielellään tietty mahdollisimman pehmeää lankaa.

Hyvää voin tehdä samalla toisellakin tavalla, jos vielä vaikka saisi taas takaisin innon tehdä jotain vähän vaativampaa työtä, tämä kun sopii ilman yhtään aktiivista aivosolua tehtäväksi.
Omista jemmoistani löytyi heti meteriaalit kahteen tai kolmeen peittoon, ekan sain jo valmiiksi, toka kohta valmiina ja kolmas sitten vielä vähän odottelee...pitää vaan höyryttää tai uittaa nämä kunnolla pehmeiksi huuhteluainevedessä, sateenkaariväriset lankani ovat molemmat Novitan lankoja.
Peitot luovutetaan 30.11.2017 uudelle Lastensairaalalle. Ohjetta ja aikatauluja toimitukseen löytyy Marttojen sivuilta - sen voi tehdä joko suoraan Lastenklinikoiden kummeille tai Marttojen piirien kautta yhteislähetyksenä.

Samalla omien peittojeni myötä hoituu myös kolmas hyvä asia eli omien lankavarastojen tyhjennys. Kolme osumaa yhdellä lyönnillä, ihan hyvä alku alkaneelle uudelle vuodelle.

2 kommenttia:

  1. Ihanaa, kiitos Satu vinkistä - tämä tuli kuin tilauksesta! Juuri eilen kaivelin lankavarastojani ja sieltä löytyi vino pino juurikin erilaisia Novitan 7 veljestä lankoja sellaisia määriä, että ei niistä mitään isompaa synny ja sukkiinkin käytän nykyisin mieluummin muita lankoja. Ajattelin jo vieväni ne kirppikselle mutta nythän aloitankin tällaisen projektin. Pari muutakin juttua on tekeillä mutta toisessa on niin vaativa kirjoneulekuvio ja toisessa pitsineulekuvio etteivät ne sovellu "aivottomaksi tv-työksi"

    VastaaPoista
  2. Kiva jos tulet mukaan talkoisiin! Tänä vuonna voi tehdä hyvää neulomalla syntyville vauvoille sinivalkoisia sukkia tai veteraaneille sukkia sinivalkoisin langoin - ainakin nämä kaksi hyväntekeväisyystempausta juhlavuoden kunniaksi on tullut vastaan tähän mennessä. Kivaa kevään odotusta!

    VastaaPoista