perjantai 28. syyskuuta 2018

Koisonlehtiä

Jotain kivaa ja pehmoista tekemistä näpeille piti saada kesäksi vironvillan tikkujen perään. Ensin keksin polttavan tarpeen, tarttee saada uusi isokokoinen kesäjakku (kun edellinen valkoinen nuttu on ollut ahkerassa käytössä). Sitten tuli valittua väri, tarttisin nyt ehdottomasti jotain kauniin syvänväristä violettia. Jotain samaa kuin (nyt loppukeäsällä työmatkani varrella bongaamassani) vanhassa lempikasvissa punakoison kukissa on, tätä väriä ei kovin monesta kukasta löydy (alla oleva kuva haalistaa valitettavasti sitä, otettu pikaisesti kännykameralla, sorry).
Ja se se väri sitten pohjusti lankavalintaa, piti vähän aikaa kuukkeloida, että löytyi sopivan kaunis koisonkukan violetti. Löytyihän se sitten läheltä Lankamaailmasta, Hjertegarnin Cotton nro8 langasta. En ole puhdasta puuvillaa isosti suosinut, jotenkin liian jäykkää lankaa yleensä, mutta tämä oli mukava poikkeus siihen, oli kiltisti neuloutuva lanka.
 Löysin sitten lopulta myös ohjeen, se oli ollut jemmassa mulla jo tovin,  Lepopuikon blogista, se löytyy myös Ravelryn kautta. Vähän piti sitä päivittää silmukkamäärien osalta, tarvitsin isomman koon, muuten tein jokseenkin sen mukaisesti. Helmaa tosin vähän levensin lisäämällä lehtien väliin yhden nurjan silmukan jossain vaiheessa ennen lantioita kainaloiden jälkeen. Neuloin jakustani myös pidemmän kuin alkuperäisessä ohjeessa.
Kiva työ, kaunis mallineule piti tarpeeksi virkeänä, mutta kelpasi myös helteeseen tehtäväksi  ja telkkarityöksi, ei mitään vaikeaa.

 Ainut hankaluus tässä on kuvattavuus, ei näytä yhtään miltään itsekseen...ja kuvaaja ei pääse nyt paikalle, kun keli sallisi kuvia. Tässä alla olevassa kuvassa väri on ehkä lähimpänä oikeaa. Näkyy myös se, kuinka paljon eri kokoisia kovasti koisonlehtiä muistuttavia lehdyköitä jakussa on.
Ja sitten jatko-osassa tulee esittelyyn sitten koisonkukan keltainen - yllätys!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti