sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Joko se kesä tuli jo, ainakin neuleista päätellen joo!

Heti talven vaihtuessa kevääksi pajaltani putkahti ulos eka kesäkäsityö. Mutta se on vähän juksausta, koska aloitin sen jo syksyllä. Tein pääosan mietinnästä jo silloin, laskin silmukat ja neuloin ekat parikymmentä senttiä yhdistettyjä taka -ja etukappaleita.

Kyseessä on itselleni täysin epätavallisen värinen eli yksivärinen neuletakki Onionin hamppu-modaali-puuvilla-langasta, joka ostin jo kesällä.
Jakku oli sellainen pikapika työ, nyt ollut jo pari viikkoa valmiina valmistuttuaan ilman isompia pähkäilyjä. Työ jumittui syksyllä, kun tuli villalankakelit. Nyt apuja tekemiseen tuli myös siitä, että otin pois kolmannen pitsikuviomallin, jota ei ollut kiva tehdä ja tyydyin vain kahdenlaiseen kuvioraitaan. Tekotapana oli jäykän langan takia välttää saumoja, teinpä siksi taka- ja etukappaleet yhtä aikaa, oudompi toteutustapa mulle.
Koko työ on itselle aika epätyypillinen, mutta onpahan tulos hyvinkin monikäyttöinen, vähän tylsä perusvaate - ei ole kovin edukseen näissä littanissa kuvissa.

Lanka oli melko ok neuloa, mutta viimeistely hankalaa, koska lanka piti päätellä jaettuna säikeisiin, muuten langanpäät jäivät törröttämään. Joka ikinen kerä hajosi tehdessä aloitti ne sitten sisältä tai ulkoa päin, meni aikaa sotkujen setvimiseen. Höyryttämisen ja silittämisen jälkeen jakku on vähän vielä kankeanoloinen, en ole sitä kastellut ollenkaan, mutta käytössä toivon mukaan vähän pehmenee.

Kokeilin tätä lankaa jo aiemmin tekemällä kassin viime kesänä, tosin se ei ole ollut aktiivikäytössä, en tiedä vielä miten käyttäytyy pesussa. - Huomaan, että mulle on viime aikoina alkanut tulla taipumista hankkia ja kokeilla erilaisia sekoitelankoja, niistä kohta puoliin lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti