tiistai 19. huhtikuuta 2016

Uusi jämäpeite tekeillä

Päätin lopputalvesta, että mun on pakko jatkaa lankavarastojeni tuhoamista, sen verran paljon lankaa on kertynyt. Olen niin ilkeä ja tiukka itselleni, etten antanut lupaa aloittaa uudesta iskemättömästä langasta mitään uutta työtä.

Siksi piti taas tekemisen vimmassa kaivautua lankakasojen ja talteen kerättyjen peittomaillien kasoihin ja pinoihin, mihin muuhunkaan saisin tuhottua isomman kasan ei-niin-kivantuntuisia sekalaisen värisiä lankoja. Mm. tämmöisiä mukavia peite/tyynyideoita tuli vastaan uusissa käsityölehdissä, mutta päätin jättää ne odottamaan seuraavaa peittoa vähän paksummista varastolangoistani, jos vaikka joskus suostuttelen itseni niihin tarttumaan.Ennen tätä olen tehnyt jo kaksi peittoa pelkästään varastoistani löytyneistä Nalle-vahvuisista langoista. Tämä uusi tulokas olisi sitten numero 3 ekan ja tokan seuraksi, ei kahta ilman kolmatta siis.

Ensin teki mieli tehdä virkattua siksak-raitaa, päiväkirjaa kuten Ihan kaikki kotona -blogissa on tehty, mutta mun jämälankani eivät tuntuneet väreiltään sopivan siihen, oli liian paljon esim. punaista, oranssia, valkoista  ja vihreää, kun olisin mielinyt siihen vähän arkisempia värejä eli harmaan sävyjä mukaan, ne tuntuvat puuttuvan melkein kokonaan varastostani.

Ajattelin myös tehdä peittoa kaitaleina, neuloen tai virkaten, tehdä sellaisia kovasti muodikkaista  räsymattosukkatyylisiä kapeita raitoja, mutten keksinyt, miten saisin lukuisista jämistäni nätin yhdistelmän.

Siispä yllätin itseni:


Olen yrittänyt vältellä paloina tehtäviä töitä, koska tunnen itseni ja viimeistelyongelmani (=laiskuuteni), mutta nyt sitten koukkuni suoltaa niitä lappusia urakalla - kuusikulmioita tulossa. Ja niitä syntyy, koska kiristin vielä vähän sääntöjäni ja en antanut itselleni lupaa aloittaa uusista langoista mitään uutta ennen kuin pari vanhaa melkein valmista työtä on täysin valmiina. Koska ne puuttuvat viimeistelyt edistyvät kovin hitaasti, eipä ole ollut muuta tekemistä parina viime viikkona, 40 palaa on jo valmiina.

Löysin jemmoistani sopivanvahvuista lankaa reilut 1,5 kg. Yksi kuusikulmio, jonka leveys n. 16 cm, painaa 10g, joten tiedossa on arviolta noin 220 palan virkkaus. Jos ja kun saan ne tehtyä ja yhdisteltyä, peitolle tulee kokoa 5,6 neliömetriä - aika jätti peitto tuloillaan!

Samalla pääsi myös ed. postauksessa mainitsemani hamppu-modaali-puuvilla-kassi viime kesältä vihdoin hommiin, se kun venyy sopivasti ahmaisemaan peittolankani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti