sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Vauvalankojen tuho ja nousu

Martat keräävät turvapaikanhakijoille SPR:n kanssa sukkia (miesten sukista on tietty suurin pula), pipoja, lapasia, kaulahuiveja. Lisätietoja löytyy tämän linkin takaa, valmiita töitä voi toimittaa ainakin Kontti-kierrätystavarataloihin tai SPR:n piiritoimistoihin, myös naamakirjasta löytyy lisätietoa.

Mä päätin ottaa osaa ja tuhota samalla kassillisen jämälankaa, vauvalankakasalla on painoa 860g - monetkohan sukat tai muun pikkuneuleen saan näistä langoista? Vanhimmat jämät on peräisin 18  tai 15 vuoden takaa, oman esikoisen ja kuopuksen neuleista. Sen jälkeen olen tehnyt pääasiassa muiden eli  lasten hoitajien ja opettajien sekä työkavereideni ja ystävieni vauvoille aika kasan sukkia, pipoja ja lapasia. Nyt on tarkoituksena käyttää kaikki jämät hyödyksi.


Mulla itsellä on valmiina jo viidet pikkuihmisen sukat, lisää tulossa...nyt lankaa kulutettu vasta vajaat 200 g. Näitä on kiva väsätä eikä tästä langasta oikein aikuisten sukkia kannattaisi tehdä. Varustelin itseäni Lankamaailmasta  ostamillani lyhyemmillä puisilla sukkapuikoilla, paljon helpompi on tehdä pikkuhommia niillä.


Nämä sopii hyvin välitöiksi, ei oikein muu nyt innosta, yhden elokuvan aikana syntyy suunnilleen yksi sukkapari. Ehtii miettiä samalla, mihin käsityöhön seuraavaksi ryhtyisi eli minkä keskeneräisen ottaisi työn alle vai ostasiko jotain uutta - ei kai sentään...kaipa pitäisi jatkaa varastojen tyhjäystä edelleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti