lauantai 12. joulukuuta 2015

Kässäkirjakuukausi 23/30

Marjukka Vuorisalo & Mila Duktig: Synkät kuteet, Moreeni 2014


Tämä on vähän jatkoa kesällä esille nostamilleni stich + bitch kirjoille, asennetta taas neuleisiin. Itse en mustasta väristä juuri pidä muuten kuin muiden värien tehosteena. Lisäksi sen työstäminen on hankalaa varsinkin keinovaloaikaan, mutta näissä malleissa on potkua - jopa töiden vaikeusasteen on luokiteltu tyyliin sopivasti.


Osassa töistä pääosassa on luuranko kirjoneuleena, mutta löytyy myös pitsiä, väreinä myös sinistä ja punaista vähän. Pääosa töistä on aikuisten malleja, takkeja, paitoja ja asusteita, mukana on jokunen lapsen tai koirankin käyttöön suunniteltu vaate. Ohjeet on kirjoitettu Novitan langoille.Olisi ihana tehdä jollekin vaaville luurankopotkupuku (huom. vaippa mukana!), voisihan se olla jonkin muunkin värinen.

Kirjan malleja voisi tietty soveltaa, esim. tämä otus voisi olla vaikka kirjoneulemalli jossain muussakin työssä, tämä nurjin ja oikein silmukoin tehty kuvio on kirjassa mekon helmassa.


Mustan kuvaaminen ei ole helppoa, vain harvoista kirjan kuvista saa edes katsomalla (saati kuvaamalla ne uudelleen) tolkkua - jos pitää jotain miinusta kirjalle antaa.

Synkäksi lopuksi kirjan takakannen teksti vielä lainauksena: "Kerran, kun ma raukeasti tutkin keskiyöhön asti kirjaa, jossa polvet menneet neuloo villapaitojaan...Varroin päivän pilkahdusta - neuleista hain lohdutusta - mutta kauas malli musta mieleni vei harhaamaan..."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti