tiistai 1. joulukuuta 2015

Kässikirjakuukausi 20/30

Lesley Stansfield (suom. Virpi Vainikainen): Anna kaikkien kukkien kukkia, WSOY 2009
Lesley Stansfield (suom. Katja Tiilikka): Virkkaa kukkia, perhosia ja korentoja, WSOY 2011
Kristin Nicholas (suom. Mirkka Santala): 50 auringonkukkaa, Moreeni 2014
Caitlin Sainio (suom. Mirkka Santala): 100 virkattua pitsikukkaa, Moreeni 2014


Tämä kirjakasa oli ehkä suurin yllätys hyllyssäni, kun aloin käymään läpi tämän juttusarjan kirjoja. En todellakaan muistanut, että näitä on näin monta. Onneksi en sentään löytänyt useita samoja kirjoja, joku tolkku hankittaessa on siis ollut.

Nämä odottavat nyt aikaa, muutaman kokeilun olen tehnyt. Idean asteella on ollut tehdä parempi juhlalaukku virkaten ja koristella se kukkasin, värinä varmaan violetin eri sävyt, lankojakin on jo jemmassa sitä varten. Tai joku hillityn värinen (valkoinen) kiva perusvillapaita, jonka pääntielle voisi tehdä kukkia myös vaikka kevyistä mohairlangan jämistä, orvokkeja, päivänkakkaroita, jotain punaisia ja oransseja kukkia myös ja tietty sinikelloja. Olen jonain vuosina laittanut joulupaketteihin virkattuja sydämiä tai tähtiä paketin koristeeksi, ehkä taas ensi vuonna vaikka joku kukka? Ehkä teen sittenkin hönniäisillä koristellun työn, muutama leppäkerttu ja amppari?

Vaikka näillä neljällä alun perin englanninkielisellä kirjalla on kolme eri tekijää, kirjat muistuttavat kovasti toisiaan ulkoisesti sekä rakenteeltaan ja kuviltaankin. Niissä on alussa ensin perusasioita tarvikkeita, välineistä ja tekniikan perusteet. Pari kirjoista keskittyy pelkkään virkkaukseen, parissa muussa on myös neulottujen kukkien ohjeita. Varsinaiset mallit on kaikissa ryhmitelty vaikeusasteittain, niistä on koottu yhteenvedoksi väreittäin kootut esittelysivut. Varsinaisten ohjeiden jälkeen kirjan lopussa on esitelty käyttökohteita ja ideoita.

Ihan samoja malleja ei niissä ole, joten hyllyssäni on hurja määrä erilaisten kukkien ohjeita, joko virkaten tai neuloen. Toki ohjeissa mukana on myös kasvien lehtiä, hyönteisiä, joku lintukin sekä kasviksia.

Alla on kuvia on muutama/kirja - ne voisi olla oikeastaan mistä niistä tahansa kirjasta.

Eka kirja:Toka kirja:Kolmas kirja:

Ja vika neljästä kirjasta:
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti