keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Tv-käsitöitä

Uutta neuletakkia on kiva tehdä, mutta välillä pitää päästä tekemään jotain pientä ja helposti mukana kuskattavaa. Neuletakissa on valmiina taka- ja etukappaleet kainaloon asti, nyt pitäisi laskea ja miettiä hihojen silmukkamäärät ja värit ja samalla myös päättää lopulta se takin malli, raglania vai ei.

Menossa on kaksi pikkutyötä, lenkkipipo ja taas kerran yksi huivi Bacctus-muunnelma. Molempiin löytyi tietty lankaa kotoa omista jemmoista.


Tarvitsen yhtäkkiä ja yllätyksenä tulleen pakkasen takia jonkun kunnon pipon, joka sopii turkoosiin toppatakkiin. Viime talvena sain jo tehtyä Veera Välimäen kirjasta hassun turkoosi-harmaa-petroolin Maasälpä-huivin, joka on tehty kolmesta tosiinsa liitetystä kolmiosta. Siihenkin löytyi kotoa lankaa, Novitan Woolia kuten nyt pipoon, jossa taitaa olla tylsästi 7 veljestä lankakerien jämiä (luulisin niin, vyötteet ovat kadonneet). Piposta on tulossa se ikisuosikkini makkarapipo, joka on raidoitettu nurjien ja oikeiden silmukoiden raidoilla. Omassani on nyt kahta väriä, turkoosia nurjissa raidoissa ja välissä petroolia oikeaa, mutta petrooli tuskin riittää koko pipoon, lopusta tulee sitten pelkkä turkoosia. Huivia ja pipontekelettä ei nyt pysty kuvaamaan ulkona, -20 C on liikaa pakkasta ulkokuviin ainakin mulle ja pitkä mutkikas huivi vaatisi joko paljon tilaa tai kuvaajan + poseeraajan - ehkäpä laitan paremmat kuvat myöhemmin. - Pipossa on toisessa kokeilussa myös hiilikuitupuikot, eka kokeilu ei saanut innostumaan niistä, mutta nyt oli pakko taas ottaa ne käyttöön, kun kaikki muut sopivanpaksuiset puikot olivta jossain hukassa.


Helppotekoisia Bacctus-huiveja on tullut tehtyä aiemminkin, mutta yleensä omana reikäisenä muunnelmana. Teen levennyskerroksella myös lisäyksiä + kavennuksia niin, että reikärivit muodostavat lopulta vinoviivoja huiviin. Lisäksi olen virkannut loppulangasta reunaan ketjusilmukkakaaria. Näissä kahdessa kotoa löytyvässä huivissa on lankoina valkoisessa Novitan vanha mohairsekoitelankaa ja punaisessa on joku saksalainen ihanan pehmeä ohut villalanka, jonka nimessä oli Magic-sana (vyöte on jossain hyvässä tallessa). Samasta langasta tein myös suosikkini eli makkarapipon, olivat viime talven kovassa käytössä ja ihan hyvässä kunnossa vieläkin.Nyt päätin tehdä jossain nettimaailmassa näkemäni idean pohjalta huiviin sileän oikean ja nurjan raitoja. Lankana on Cewekin Salida lanka, jota käytin on yksiin lahjasukkiin. Tässä vähän vaatimaton poseeraus uudelta huivilta, se on vielä niin pieni, ehkä saan paremman kuvan siitä, kun se vähän vielä kasvaa kokoa ja tulee rohkeammaksi...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti