lauantai 10. syyskuuta 2016

Virkkausta ei voi välttää (kuka nyt haluaisikaan?)

Kerava on ollut mulle sellainen mauton, hajuton ja väritön paikka kartalla. Muttei ole enää. Jo talvella törmäsin mahtavan isoa panostusta vaatineeseen kuplavolkkarin sisustukseen, sen tekijä on keravalainen, kuvia löytyy mm. Hesarin sivulta tai Reijan räsymatto-blogista.


 Ja nyt sitten viikko sitten rävähti uusi virkkausjuttu Keravalta: kokonainen talo, Allin galleria on peitetty virkkauksella.

 Ideoijana on puolalais-amerikkalaisen Olekin eli Agata Oleksiakin, joka on peittänyt pitsillä muitakin kohteita maailmalla, esim. hän kävi käärimässä taloja Ruotsissa ja sitä ennen junan, autoja, rakennuksia, polkupyöriä ynnä muuta muun muassa kotimaassaan Puolassa.
Kaikki talossa on virkattu peittoon, ovet ja ikkunat, tikapuut, rännit ja räystään alusetkin.

Teoksen toteutuksessa on ollut lehtitietojen mukaan mukana  jopa 100 virkkaajaa nuorisotoimesta, maahanmuuttajia, turvapaikanhakijoita, kaikenlaisia keravalaisia ja virkkausturisteja Helsingistä, Vantaalta, Tuusulasta, Hyvinkäältä, Lahdesta ja Vampulasta saakka – he ovat lähes kaikki naisia. 


Työ on tehty paksusta akryylilangasta, sen kuulema pitäisi kestää kelejä hyvin. Työ on tehty paloina, jotka on yhdistetty ketjusilmukoilla. Tämän on tarkoitus olla paikoillaan marraskuulle asti.

Ihan piti silmiä hieraista jo talo lähestyessä, ei lehdissä tai uutisissa vilahdelleet kuvat kertoneet tästä yhtään mitään. Vahva väri erottuu hyvin puistomaisesta vihreästä ympäristöstä. Miltähän se mahtaa näyttää, kun syksy etenee ja lehdet vaihtavat väriä ruskan myötä ja lopulta putoavat?


Talo löytyy ihan Keravan aseman läheltä, noin 100 metriä sen takaa radalta päin katsottuna - kannattaa poiketa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti