sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Tulipa tehtyä -huivi

Blääh. Sen siitä saa kun ostaa sian säkissä tai tässä tapauksessa lankaa laatikossa.

Valitsin välityökseni tuliaisen Teetee-shopista eli puuvilla-akryylisekoitelangan ja kylkiäisenä tulleen ohjeen siihen. Ei olisi pitänyt. Ei olisi pitänyt edes ostaa koko lankalaatikkoa. Valmis huivi on tympeännäköinen värien takia  ja sen tekeminen sitten...ihan toinen tarina.
Mutta huivi on nyt pois puikoilta, vihdoin. Ei ollutkaan aivotonta nopeaa tekemistä, vaan se vaatii turhan paljon sinnikkyyttä. Sisu ei antanut periksi. Aikaa meni enempi kuin ajattelin.
Lanka oli nelisäikeistä ja ilman mitään kierrettä, en sitä hoksannut kunnolla ilman langan hypelöintiä, laatikko oli teipattu kiinni. Langassa oli kolme väriä, mutta en oikein sisäistänyt liikkeessä olleesta mallihuivista huolimatta sitä, että ne vaihtuvat liukuen. Kaikki kolme väriä ovat kauniit erikseen ja puhtaina värialueina,kuten on oli kuvattu laatikossa,  mutta sekoituksina ei. Värin vaihtuminen oli hoidettu langassa säie kerrallaan eli pienin välimatkoin vaalea harmaa muuttui tummemmaksi harmaaksi säie kerrallaan ja jokaisessa tälläisessä kohdassa koko lanka oli katkaistu ja siinä oli iso solmu. - Vertailun vuoksi: kerin ihan vanhanaikaisesti tuolin selkänojalle asettamani vironvillavyyhdin ja nautiskelin kunnolla, kun se oli niin nostalgista. Vaikka lankaa oli yhdessä vyydissä 250 g , siinä oli vain tasan yksi solmu ja sekin vielä nätisti niin, ettei kolmivärinen lanka jatkui nätisti samalla värillä solmun kohdalla. Lanka oli niiin karkeaa, että luovuin huivihaaveista, se odottaa nyt jotain muuta käyttötarkoitusta edelleen.

Neuloessa tätä ajankohtaan sopivaa halloween-lankaa tai kauhujen lankaa oli isoja hankaluuksia aluksi saada kaikki säikeet mukaan, mutta siihen onneksi tottui. Mutta langan solmuihin jokaisen säikeen värin vaihtumisen yhteydessä en tottunut. Yhdessä reilun kokoisessa huivissa on nyt sitten 12 kpl solmuja viimeisteltävänä, kun neuloessa niiden päättely ei tuntunut viisaalta, sen verran liukasta lanka oli. Ja jotta loppuun asti varmasti  tuntui pahalta, lanka meni vielä loppumaan noin metriä liian aikaisin  päättelyvaiheessa. En jaksanut purkaa, joten kaivoin laatikosta suunnilleen samanväristä ja -vahvuista lankaa ja päättelin tyynesti sen loppuun.
No, menikö joku hyvin . joo, lanka juoksi mukavasti laatikosta ja huivin malli on helppo ja ihan nätti, voisi tehdä joskus toisen ihan muusta langasta.
Oppia ikä kaikki, jotain voisi jo osata ajatella ja päätellä tähän ikään mennessä.

Sorry: kuvat on otettu huivista heti, kun sain sen pääteltyä - vielä ei ole huvittanut viimeistellä sitä. Ehkä joku onneton löytää sen vaikka pukin paketista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti