torstai 28. syyskuuta 2017

Kesäpontso Suomi100 teemalla

Välillä mulle käy niin, että joku kuva, idea tai valmis malli jää riivaamaan, on pakko saada itselle tehtyä jotain vastaavaa. Niin kävi nytkin tämän pontson kanssa. Ostin jo talvella lankaa siihen samalla kun yritin motivoida itseäni hoitamaan kesken olevia ei niin innostavia töitä ensin pois.

Tarkoitukseni on tehdä sellainen löysä vaate, jota voisi käyttää sitä eri vuodenaikoina, myös kesäiltoina eli langaksi valikoitui tämä Lankamaailman  sekoite eli Ricon superba cotton strech print-lanka, melkein puolet puuvillaa, kolmasosa villaa ja loput eli viidesosa tekokuitua.
Haalean sinistä langasta tykkäsin tosi paljon aluksi, nyt se tuntuu vähän pliisulta, mutta kai tästäkin käyttövaate tuli, sopii monen kanssa ja erityisesti sinisten farkkujen kaveriksi. Lanka ei ollut kaikkien mukavinta neulottavaa, siinä on sen verran paljon kierrettä tai sitä strechiä, että se meni vähän takkuun heti kun sitä oli enempi kerän ulkopuolella. Jotenkin kovaa se oli käsissä myös.
Tekemisen kanssa meinasi tulla kyllästyminen, oli sen verran isot ja aika tylsät kappaleet saatava tehtyä. Ja piti poimia vielä tosi paljon silmukoita hartiakaitaleita varten ja ihan lopuksi vielä hihatkin piti neuloskella.
Pitsimalleja vähän viilasin alkuperäisesti ohjeesta, kun en tykännyt tehdä sen lehtikuviota, löysin tilalle sydännauhan, samoin korvasin isompien kuvioiden välissä olleen kapea reikäpitsin toisella. Aloitin hartiaosan myös vähän mallista poiketen, siihen en jättänyt mallin ohjeen mukaista raitaa alakappaleista, poimin silmukat siihen oikealta puolelta. Kappaleiden yläosaan ja hihoihin tein mallinmukaiset palmikko-osuudet. Langan raidoituksessa on päävärin eli haalean sinisen lisäksi harmaahtavaa, violetinsävyistä ja ihan vaaleaa sinistä, ne välillä läikittyvät ja välillä menivät nätimmin, en välittänyt siitä, ehkä raidat on tarkoitettu nätimmiksi kapeissa kappaleissa kuten sukissa. Tässä löysäkkeessäni  hihat on ehkä värin puolesta kivimmat.
(Huom. on paistanut joskus aurinkokin puiden välistä, yläselkä näyttää saavan valohoitoa!)

Kun työ tuli lopulta valmiiksi jo kesäkuussa lomani alussa, sen kuvaaminen jäi pitkäksi aikaa, kun hovikuvaajani satutti kätensä. Samoin käyttö unohtui, vaikka tänä kesänä sitä olisi voinut kyllä pitää kelien puolesta. Kesäpontsosta tuli sitten syyspontso.

Tästäkin jäi lankaa melkein kaksi kerää, kaipa teen vielä sukat, kun lanka kerran myydään sukkalankana, jos jaksan vääntää...

Joo, on kai sitä muunkin väristä lankaa olemassa kuin Suomen lipun värisiä, kohta tulee lisää sinivalkoista...oli pakko laittaa tuo teema otsikkoon, kun huomasin kuvia kamerasta ladatessani lähes kaikkien viimeaikaisten töideni värimaailman liikkuvan tasan sinivalkoisessa teemassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti