keskiviikko 28. helmikuuta 2018

Kylmästä lämpimään - kevättä kohti

Pakko vähän laittaa näytille, mitä tuleman pitää - kun meikä odottaa jo kesää ja kevättä. Jotenkin tuntuu, että joka vuosi odotus alkaa vähän aiemmin. Vai johtuuko se siitä, että marraskuu kesti tänä kautena ihan liian pitkään ja talvi tuntui jo jäävän väliin kokonaan.

Olisko tämä se kylmä osuus: pinkoissani on graafinen, mulle oudonvärinen trikoopala. Siitä voisi tehdä löysän paidan tai tunikan ja voisi lisätä enempi omaa maailmaani liittämällä siihen jonkun tehostevärin vaikka resoriin? Ihailen aina muilla mustavalkoista tai valko-harmaata väritystä, jossa on mukana jotain piristävää kolmatta väriä, itselläni ei ole mitään vastaavaa ollut.
Jo paistaa ja lämpiää, jääpuikkoja syntyy auringon puolelle, lämpötila eroaa jopa 20 astetta varjossa ja auringossa.
Tähän viime elokuisen Kotilieden käsityölehden kuvaan jäin kiinni kunnolla, olen tuijotellut kuvaa puhelimessani kuukausia. Malli on tosi yksinkertainen, suora kappale, jossa on pääntie ovelasti etukappaleen puolella ja iso kaulus. Mallissa oli käytetty nylonpohjaista lankaa, selvästi hyvin laskeutuvaa ja melko paksua. Itse päätin tehdä tämän bambusta. Väriksi valikoitui kevätfiiliksissä hienostunut hento ja hempeä vaaleanpunainen, ihan uusi väri mulle, mutta luulen sen sopivan moneen käyttöön (kuvassa se vastaa hyvin luonnollista väriä). En saa tätä vielä aloittaa, ennen kuin talvisemmat neuleet on valmiit, eli pikku pakko saada valmista.
Sitten alkaa lämmitä lisää...kohta polttaa...

Puoliksi valmista ensin:  alla oleva hamekankaan pala tartui mukaan, kun sen kuviot ja värit tuntuivat jotenkin kovasti puoleensa vetäviltä. Syy selvisi kotona, yksi hajamielinen neuloja teki syksyllä muun työn puutteessa bambujämistä uuden kesätopin. Se on vielä viimeistelemättä, mutta ehtiihän hyvin ennen kesää kaveriksi hameelle.
Vetoketjun ostoreissulla Eurokankaassa - ihan virheellinen pikkuostosten tekopaikka - tarttui palalaarista hyvin laskeutuva ehkä viskoosinen trikoopala. Tunikaa siitä on  tulossa, kaavakin jo löytyi. Tämän ostamisen jälkeen hoksasin olevani koko lailla trendikäs, kukkia näkee nyt joka paikassa (jopa uudessa kevättakissani, laitan kuvaa myöhemmin).
Toinenkin kukikas odottaa jalostusta. Ostin tämän himmeämmän kankaan ostin myös jostain palakasasta, muistin yhden Kotilieden käsityölehden mekkokaavan ja luulen tämän riittävän siihen, saas nähdä, olenko oikeassa. Kangaslaadun nimi oli työn takana, tein hakuja vaikka millä kirjainyhditetlmäkokeiluilla, subraa, supraa, cubroa, kun myyjäkään ei osannut sanoa - tämä on scubaa, ei tartte tehdä kovin isosti viimeistelyä reunoihin välttämättä, jos ei viitsi.

No nyt on pakkasta tiedossa vielä. Ei saisi vielä vouhottaa kevättä...mutta näitä varmaan pian ompelen. Ja jatkan sisällä keväisiä töitä toistaiseksi. Yksi kukka, kaksi kukkaa...

 Pihan kesäkukkien hankinta on alkanut, ei tule nyt sinivalkoista vaan oranssia, keltaista ja violettia ainakin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti