sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

Muoviton maaliskuu eli ompelusunnuntai

Kaunis maaliskuinen sunnuntai, mitähän tekisi...ensin vähän aamupalaa ja siinä sivussa Hesarin lukeminen. - Oli pakko ottaa kuva aamupalasta, kun huomasin, miten sen väritys oli sattumalta kauniin keväisen keltainen, ateriani alla on viime keväänä ompelemani pöytäliina Ikean kankaasta.

Joo, nyt on aika väsätä husbandille vihdoin eväskassi ja vaatekassi - tähän asti herra on kuskannut töihin kaiken nk. atteasesalkuissaan eli muovikasseissa, vähän häpeällistä huushollissa, josta löytyy kangasta vaikka muille myisi. Tuloksena helpon ja nopean urakan jälkeen kaksi kassia, pienempi eväille ja isompi taskullinen duunivaatteille.
Sama Ikean riittoisan tuntuinen kangas on ollut mun (toistaikseksi vähäisissä) ompeluissani ahkerasti käytössä. Ostin joskus pari metrin palan, kun tarvitsin neutraalinväristä kangasta pikkuisen jalkatukena toimivan rahin päällystystä varten - rahin sisus on pihistetty taloyhtiön roskakatoksesta lasteni toimesta, sen on ollut vuosia käytössä, päällyste vaan on vaihtunut useaan kertaan. Tein kankaasta joulun alla neljään autoon kojelaudan päällä pidettävän kosteutta imevän, hauskasti halon tai tukinpätkän näköisen pussukan, jonka täytin silikaattilkissanhiekalla.
Lisäksi ompelin syksyisen naisten illan emännälle Merjalle tuliaiseksi lahjapussukan, joka täytin langoilla ja puikoilla.
Vähän ahkeruuskahvia väliin omatekoisen rocky roadin kanssa - nyt sentään vähän täsmäsin värejä kuvaa varten - ja taas hommiin.

Itse joudun töissä kuskaamaan kulkukorttia koko ajan, sillä avataan ovet, leimataan työajat ja lounas eli käytännössä sitä pitää roikuttaa kaulussa koko ajan. Samalla kun etsin kassikangasta, löysin jämät edellisestä kassistani eli töihin tehdystä läppärilaukusta. Surautin sitten jatkoksi pitkän sairaanhoitaja-tyyppisen yli olan ylittyvän nauhan tilkuista. Olin joskus etukäteen jo ostanut askartelukaupasta kiinnikkeeksi hakasen. Nauhan pituudeksi mallasin itselleni noin 160 senttiä, kokosin sen kuudesta erimittaisesta palasta.
Pari vinkkiä: nauhan voi hyvin ommella tilkuista, ellei ole olemassa sopivaa valmista nauhaa tai tarpeeksi pitkää kankaanpalaa. Sujauta hakaskiinnike nauhaan ennen kuin ompelet sen renkaaksi. Tarkista ettei nauha jää mutkalle ennen viimeisen palan yhdistämistä. Jos teet tilkuista, kavenna saumanvarat samalla kun avaat ne, helpotttaa ompelua ja ei tule ihan niin paksuja saumakohtia nauhaan. Jos vielä jaksasit silittää taitokset, ompelu olisi varmasti helpompaa, itse painelin taitokset kynnellä.
Mitäs sitten, vielä olisi tilkkuja...jääköön seuraavaan kertaan siemeneksi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti