sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Pääsiäinen tuli ja meni

Pääsiäinen tuli ja meni, vähän sillain huomaamatta, ei ollut keväistä vaan kovin talvista. Onneksi itsellä olo vähän keväisempi olo. Keltaista riittää, se taitaa olla mun teema juuri nyt.

Pääsiäisenä pöydässämme oli kaksi muiden tekemää pääsiäisliinaa. Ensiksi käytän kummitätini Lean kirjomaa kukkakimpuin koristeltua pikkuliinaa, jossa on vielä virkattu reunus. Toisena on vanha kunnon raidallinen poppanaliina, Miehen huusholliin tuomana, se saattaa olla anopin kutoma. Poppanan värit miellyttävät kovasti, se on ollut paljon jo käytössä, mukavan pehmeäksi mennyt.


Ei tule/ole pääsiäistä ilman pupuja, näitä pikkuisia innostuin virkkaamaan koivunoksien koristeeksi, kun näin jossain nettimaailmassa kuvan - oli helppo tehdä sen perusteella.

 Jos en ensi vuonna muista tai joku muu kaipaa ohjetta, tässä alla se on.


Materiaali:valkoinen lanka sekä siihen sopiva koukku (omissani oli kotoa löytynyttä 7 Veljestä lankaa ja koukku nro 4)
1. krs: Virkkaa lankalenkkiin 16 pylvästä, kiristä lankalenkki umpeen.
2. krs: Virkkaa kuhunkin pylvääseen kaksi pylvästä, yhteensä 32 pylvästä. Tee noin puolivälissä kerrosta töpöhäntä nyppynä virkkaamalla 4 ketjusilmukkaa ja kiinnitä ne piilosilmukalla ed. pylvääseen.
3. krs: Pupun päätä varten virkkaa ensin kolme ketjusilmukkaa ja samaan kohtaan pylväs. Seuraavaan pylvääseen virkkaa kaksi puolipitkää pylvästä eli ota kaksi langankiertoa koukulle, mutta vedä ne läpi kahdella kerralla. Virkkaa kolmanteen pylvääseen kaksi pitkää pylvästä (eli kaksi langankiertoa ja vedä ne kaksi kerrallaan läpi).
Korvat: virkkaa viimeisen pitkän pylvään jälkeen 14 ketjusilmukkaa, kiinnitä piilosilmukalla pylvääseen, tee kaksi kertaa. Päätä langat, höyrytä litteäksi.

Puputhan tunnetusti lisääntyy nopeasti...
 Ettei  totuus unohtuisi, ulkona on vielä jäätä ja lunt ja jopa lintujouluvalot ikkunalaudalla. Sisäpuolella on lintuja myös, ostin viime kesän reissulla ohuesta vanerista tehdyn kortin Lahden reissulla sataman käsityöpuodista, siitä sain koottua kolme pientä lintua. Ikkunan välissä on vanhasta Strömsö-jaksosta poimittu idea, vesikasvatuksessa olevat kevään sipulikukat. Mun tapauksessa ne  on tietty suosikkejani eli helmililjoja, jotka kestävät pitkään kukassa viileässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti