tiistai 21. heinäkuuta 2015

Kässäkirjakuukausi 4/30

 Lesley Stanfield (suomennos Anna Salo): Kauneimmat neulemallit, 2001 (painos 2003), Gummerus


Tämä on ehkä eniten käytössäni viime vuosina kulunut kirja, josta haen usein ideaa johonkin neuletyöhön. Ainut miinus tässä kirjassa on sen omintakeinen mallien merkintätapa, mutta olen jo tottunut siihen.



Mun neuleeni lähtevät syntymään yleisemmin niin, että kun saan inspiraation jostain kaapistani puuttuvasta vaatteesta, etsin sille sopivan kaavan mittoineen jostain kirjan/lehden/nettisivun ohjeesta. Tai otan mitat vanhasta vaatteesta. Sitten hankin sitä varten jotain lankaa, usein ihan eri lankaa kuin kaavaan liittyvässä ohjeessa on ja neulemallin etsin sitten vaikka tästä kirjasta. Tällä usein hankalalla metodilla lasken hartaasti silmukka- ja kerrosmääriä mallitilkun tekemisen jälkeen ja sovittelen mallia silmukkamääriin.

Joskus työ lähtee liikkeelle kivasta langasta, loppu menee sitten vastaavalla systeemillä. Mutta olenpa joskus lähtenyt liikkeelle myös kivasta neulemallista ja koonnut muut osat sen ympärille. Se, että tekisin jotain täsmällisesti jonkun valmiin ohjeen mukaan, on enempi poikkeus, vähintäänkin neulemalli vaihtuu. Tai lanka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti