maanantai 1. helmikuuta 2016

Kevättä rinnassa jo

Ihan hassua, vastahan se oli ja meni tämän vuotinen kolmen viikon talvi, joka varmaan ei jää siihen, taatusti tulee vielä lunta ja pakkasta. Olin itse niin kankeana pakkasesta, etten täällä bloggerissa välittänyt vierailla - ei vaan, olen väsännyt villatakkiani ahkerasti, siitä ei puutu enää kuin vähän yläosaa ennen pääntietä ja nappilistat ja napit, kohta sen pääsee esittelemään.

Mulla tuli ekaa kertaa jo sellainen kevätfiilis viikonloppuna, oli valoisaa, tintit jo laulavat sitä lyhyttä ti-tyytänsä (ilman toista ti-tavua valitettavasti).

Piti ostaa eka satsi siemeniä, sokerihernettä sun muuta, jotta pääsee versoja kasvattamaan. Oli ihan pakko ostaa kukkia, kaikkein upeimman värinen kukka muurikello sekä upouusi Arabian muumikulho, jossa on myös kunnolla väriä - miten sitä raaskii ollenkaan käyttää, kun kuva jää piiloon??




Piti vaihtaa pakkasen aikana kivan lämpöisiltä tuntuneet jouluiset värit pois, matot. liinat ja verhot meni uusiksi. Lähtötilantessa keittiöni ikkunassa oli perinteikäs, jo kohta 20 v vanha virkattu kappa, punaiset räsymatot ja istuintyynyt. Villasukatkin oli näemmä punaiset sopivasti.



Tilalle tuli tämä kokoelma vihreää, parin vuoden vanha tämän tätin uudehko ja hassuhko kissaverho, johon piti viritellä jatkoa vähän joka reunaan, kun siitä tuli vähän liian kapea ja matala ikkunaani. Malli on anoppilan vanhasta virkkauslehdestä, jossa kissapitsi oli alun perin tarkoitettu ommeltavaksi kiinni kankaaseen ja käytettäväksi pianon suojuksena. Keväisen vihreä pöytäliina jo vilahtikin kukkakuvassa yllä. istuintyynyt vaihtuivat vihreäraidallisiin. (Matto jäi vielä harmaaksi, kun vihreät olivat varastossa niin hankalassa paikassa.)



2 kommenttia:

  1. Mistä löytäisin ohjeen noihin kahteen verhokappaan?

    VastaaPoista
  2. Apua, hankalan kysymyksen esitit. Punainen kappa on tosiaan jo 20 v sitten virkattu,sen ohje löytyy jostain ehkä sitäkin vanhemmasta Suuren käsityölehden numerosta (ei ollut muita lehtiä siihen aikaan käytössä). Vihreä kissaverho perustuu jopa vielä vanhemman julkaisun ohjeeseen. Eli enpä voi enempää auttaa, en taida olla lehtiä tallessa enää, valitettavasti! Kivaa virkkauskesän jatkoa silti!

    VastaaPoista