keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Elämäni aakkoset


Aloittelevana bloggarina mulle tulee hiki, jos meinaan ehtiä postailla kaiken sen kivan, mitä kokeneemmat ovat jo tehneet. Ei vaan, poimin vanhempien ideoiden osalta vain mansikat kakusta, tämä lista oli pakko kasata ihan lämmittelynä ja bloggausharjoitteluna - onhan se jatkoa esittelylleni. Mukaan mahdutin vain mukavia asioita, mutta kuvaavaa itselleni on se, etten sitten millään pysty karsimaan vain yhteen sanaan per kirjain. (Kuvia tulossa kohta...)

A
Aamu on paras aika päivästä, saa paljon aikaan, kotona on rauhallista, kun teinit nukkuvat. Arki ja sen arvostaminen, suurin osa ajastamme on kuitenkin tätä. Asenne ratkaisee. Anopinkieli, kasvi, jota kissakaan ei viitsi järsiä.
 
(tämä lainattu netistä, ei oma, vaikka kukkimaan olen omakin saanut, en vaan löydä kuvia siitä)
 
B
Blogger, opettelussa oleva uusi tuttavuuteni. Beatles, nostalgiaa.
C
Canon, kaikki mun omat kamerat ovat olleet, en osaa teknisesti täydellistä kuvausta, mutta tykkään tunnelmista ja muistojen keräämisestä, kamerat on olleet käytössä kouluajoista lähtien. Christie Agatha, joka vuosi tulee luettua muutama dekkari kesäisin, kiehtova henkilö.
D
D-vitamini, talvisin otan reilun annoksen purkista, että jaksan.
E
Esiintyminen muille, tosin vain asiapitoinen sellainen, on ollut kovan työn takana, sairaanloisen ujosta tytöstä on tullut mielellään esiintyvä, usein hyvää palautetta saanut kouluttaja/puhuja. Elokuvat, joissa tarina, hienot maisemat, historiaa.
F
Fazer, parasta suklaata. Farkkuvaatteet iästä huolimatta, en osaa käyttää suoria housuja tai muita tätivaatteita.
G
Gudrun Sjöden, suosikkivaatteideni tekijä. Gmail on pakollinen osa elämää, ajan tasalla pysymistä ja asioiden hoitamista. Great Britain, monien matkatoivekohteiden maa.

 
H
Hassisen kone, teinivuosien suosikki, joka vieläkin saa jalat levottomiksi, häämarssiksi mun olisi pakko saada Rappiolla, jos pitäisi kirkossa tulla vihityksi. Huivit, itsetehtyinä tai ostettuina.
I
Isä, menehtyi pari vuotta sitten, suhteestamme kertoo paljon se, että eka sanani oli kuulema ’iti’. Ikävä, hyvä sellainen ja kauniit, mukavat ja tärkeät muistot. Irving John, pitkäaikainen lempikirjailijani.
Irving Varsovassa 10. syyskuuta 2006.
Wikistä lainattu: kävi myös Suomessa v.2006!
J
Juna, lempparini joukkoliikennevälineistä, teen päivittäisen työmatkan junalla ja lisäksi olen tehnyt muutamia mukavia reissuja Euroopassa. Jälkiuunileipä, melkein yhden leipomon olen työllistänyt syömilläni jälkkäreillä.

K
Kissat, käsityöt, koti, kokkaus, kotoilu, kierrätys, kirjat eli pääosa harrastuksistani ja tärkeistä asioistani. Kevät, paras vuodenaika. Koukku, usein kädessä. Kangas, kudottu tai ostettu.
Mortti ja Vertti
L
Lapset (ks. lisää kohta Ä, äitiys). Listat, niin kuin tämänkin postaus. Live-love-laugh hokema mottona. Lakritsi, nam, terveysvaikutteinen elintarvike, joka nostaa veranpaineeni normaalitasolle (ks. myös S niin kuin salmiakki). Luonto ja langat, ilman niitä ei tule mitään. Leskenlehti, kevään varma merkki. Lipasto on sekä kaunis sana ja oleellinen kaluste kodissa, jossa tavaraa on paljon. Loma, taas kovassa odotuksessa. Leskinen Juice, sanaseppo vailla vertaa.
Nuuksiosta (Mustalampi?)
M
Muumit, hurahdus tuli vasta omien lasten myötä, yleisemmin kaikki Tove Janssonin kädenjälki. Mies isolla M:llä, elämänkumppani, jonka ilmaantuminen elämääni päätti pitkän pahan kauden. Matkat, suosin kotimaata.
N
Nauru pelastaa päivän ja pidentää kuulemma ikääkin. Nappi ja neppi sekä neula, oleellisia välineitä.


O
Omena, olen kuulemma aina syönyt niitä paljon. Osaaminen, omin käsin tekeminen. Onni, joka tulee pienistä asioista, moni niistä löytyy tästä listauksesta. Ompelukone, liian usein jemmassa.
P
Pingviini, ihan pöhkö keräilykohde ja suosikkieläin, tein jo alaluokilla ekan esitelmäni pingiiveistä, nyt kotoa löytyy parisataa erilaista, erikokoista ja eri käyttötarkoitukseen tehtyä hahmoa! Pisamat, kiva vedostaa uudet joka kevät kasvoihin, nyt viime vuosina myös käsivarsissa, isän perintönä, Plan, kummilapsi Etelä-Amerikasta jo toistakymmentä vuotta, pienestä satsauksesta tulee hyvä mieli. Pitsit alkaneet kiinnostaa viime aikoina, keski-iän merkki? Puikot, mielellään puiset.
 
Q
Quit, jos mikään ei auta eikä itse voi vaikuttaa, tämä on paljon rohkeutta vaativa ja lopulta ihan hyvä ratkaisu, ollut pakko käyttää. Question, on aina kysyttävä, jos ei ymmärrä, muuten pysyykin tyhmänä.  Quilt, kokeilin joskus pari peiton verran, mutta tilkkutöitä voisin tehdä enempi joskus.
R
Riippumatto, piti heti hankkia, kun sain oman pienen pihan. Rakkaus, jota on niiiiin monenlaista, ihmisiin, eläimiin, asioihin, ilmiöihin, tekemiseen.
S
Sipulit, melkein aina tekemässäni ruuassa on jotain sipulia. Syksy, se toinen lempivuodenajoista. Salmiakki, terveysvaikutteinen elintarvike, sopii myös vatsataudista toipumiseen. Strelitzia, omituinen mutta kaunis kolibria muistuttava kukka, joka ilmaantuu elämääni 10 vuoden välein, viimeksi vuosi sitten omaan olohuoneeseen:
 T
Tuli ja takka, rauhoittava hetki. Tunika lempivaate, joka on omiaan keski-ikäistyneen naisihmisen kropalle. Tuoksut tuovat muistoja mieleen, vaikka leikattu ruoho, vastapaistettu leipä, iho keväällä auringossa ekaa kertaa, sitrushedelmät tai mummolan tuoksu.
mummola Pohjanmaalla
 
U
Unelmat, joita kohti mennä, elämässä pakko olla tekemisen ja rakastamisen lisäksi. Uuden oppiminen, aina motivoivaa.
V
Värit, erityisesti elämän väri vihreä, ja vanhan piian väri violetti sekä väriyhdistelmät. Vantaa, pitkäaikainen kotipaikka. Västäräkki, lintu jota eniten odotan keväisin. Virkkaaminen. Vapaa-aika.
W
www – muistan kun kauan sitten ekaa kertaa avasin, luin englanninkielisiä blondivitsejä ja ihmettelin, mitä tuollakin värkillä yleensä tehdään ja onko sillä tulevaisuutta. WWF ja sen kautta norpan kummius
Z
ZzZz unessa jo, hyvä hetki päivästä nukahtaa lämpöisen peiton alle kissan ja Miehen väliin. Zen Cafe, huippukeikka vuosia sitten Tavastialla, sain vielä kaikkien bändiläisten nimmarit pojalle.
Y
Yön laulut, moni on jäänyt päähän soimaan, pojan nimenantolaulu Ihmisen poika. Yesterday, lempparilaulu 15-vuotiaana. Yorkshire, upeat maisemat.
 
Wikistä lainattu: Niddersdale
X
X-kromosomit ja perityt ominaisuudet. Hyvä apukirjain tekstiä kirjoittaessa, merkkaan kohtia, joista puuttuu vielä jotain.
Å
Åland, toivelistalla matkakohteena, jäänyt kokonaan väliin kotimaan matkailussa.
Ä
Äitiys, ei ollut ollenkaan itsestään selvää kohdallani, mutta ehdottomasti elämän tärkein rooli, tuloksena Jätkänpätkä ja Likkapimu, fiksut, (liiankin) sanavalmiit ja sosiaaliset teinini.

Tärkeimpiä kuviani, v. 2000 me kolme ekaa kertaa yhdessä
Ö
Öitä, nää unes ötököitä, muistaakseni Leijonakuninkaan hahmojen Timonin ja Pumban toivotus, meillä kotona käytössä usein. Ötökät, ihan turhaan aliarvostettuja tärkeitä otuksia, esimerkiksi käyvät sympaattiset turilas ja jäärä eli upean kotimaisen kierrätystä ja kunnioitusta opettavan lastenelokuvan hahmot

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti