sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Missä on mun puikot ja koukut taas on?

Välipalana tuli mieleen pohtia, missä ja miten pitäisi elintärkeät työvälineet säilyttäisi - kun ne on aina hukassa ja jossain jemmassa.

Itse olen päätynyt pitämään lyhyet sukkapuikot ja koulut lasipurkissa ihan oman nenän edessä. Purkit on kivat 8-kulmaiset perushillopurkit kaupasta, johon tein päälle pikaisesti langanlopuista vähän ruutupitsiä, joka on jäänyt sitten ihan vakituiseen käyttöön.

Toinen helpottava idea on ollut niputtaa saman paksuiset sukkapuikot yhteen hiusdonitsista katkaistuun spiraalinpätkään. Helpotuksena on myös jostain englanninkielisestä virkkauslehdestä kylkiäisenä tullut kolmen minikoukun setti, jonka avulla pudonneita silmukoita on helppo nostella,
Ongelmana on enää pyöröpuikot, joilla ei oikein ole fiksua säilytyspaikkaa. Osa niistä on samassa jemmassa harvoin käytössä olevien pitkien suorien puikkojen kanssa eli vanhalta työpaikaltani kierrätetyssä arkistokorttien säilytyslaatikossa. Toisessa sellaisessa mulla muuten on kaikki ompelulangat. Osa pyöröpuikoista, ne vaihtopäiset versiot, on tungettuna siihen samaiseen muovipussukkaan, joka tuli niitä ostaessa. Olen nähnyt vaikka minkälaisia pussukoita ja ripustussysteemejä, joita muut tekijät ovat väsänneet omille pyöröpuikoilleen, mutta omani odottavat vielä paikkaansa. Hyviä ideoita lisää??

2 kommenttia:

  1. Heippa Satu! Vierailen täällä blogissasi säännöllisesti mutta perisuomalaiseen tapaan en jätä kommentteja - päätin kunnostautua! Tässä yksi säilytysvinkki: tyhjätä Pringles-purkista saa tuunaamalla täydellisen säilytysastian sukkapuikoille. Omani on ollut käytössä jo yli 10 vuotta - sen on tyttäreni aikanaan koristellut "akvaarioksi" - eli reunoilla uivat värikkäät kalat vesikasvien joukossa.

    VastaaPoista
  2. moi Sirkka - hyvä idea, kyllä meiltä löytyy helposti materiaalia tähän teinien ansioista, pitää vaan koristella se putkilo jollain kivalla tapaa. Pääsin itse pitkästä aikaa juuri tänään, kun kommenttisi ilmestyi, tänne bloggeriin pitkästä aikaa - eli kohta tulee lisää postauksia. Kivaa kesän jatkoa t. nimimerkki loma kohta puolivälissä

    VastaaPoista