tiistai 8. marraskuuta 2016

Ihanuutta odottamassa

Olen onnistunut motivoimaan itseni tyhjäämään lankavarastojani jo pitkään ja päätin siksi palkita itseäni (ennen seuraavia varastontyhjennystöitä) ihanalla uudella langalla. Tai oikeasti lopulta kahdella eri työhön sopivalla langalla. Ne sai vielä kaiken lisäksi -30% alennuksella sen yhden ison lankakaupan synttäreiden kunniaksi.

Näin jo kesällä aiemmin houkuttelevalta kuulostaneen mainoksen Hjertegasnin uutuuksista, ohuista silkki-villalangasta ja toisesta puuvilla-villa-sekoitteesta. Jatkan siis sekoitelankakokeilujani. Sen jälkeen aloin pohtia ja suunnitella niiden käyttämistä jossain työssä. Sopivasta tuo ale osui suunnitelmien kirkastumisen kanssa samaan hetkeen - vielä kun sain tuon aiemman postauksen kauhuhuivin pois käsistä.
 Monet paksummat neuleet ovat jääneet vähälle käytölle töissä, jossa on tarvetta lämpöisille, mutta kuitenkin vähän ohuemmille vaatteille.

Olen käyttänyt aiemmat neuletunikani jo vähän nypyille, uusi on nyt tuloillaan puuvilla-villasta. Mietin pitkään kumpaa lankaa laitan kumpaan työhön, mutta tahdoin harmaata raitaa ja kauniin himmeän tehostevärin, ne löytyivät paremmin puuvillasekoitteesta, jossa lanka on väritykseltään tasaisempi. Idean tunikaan nappasin Novitan syksyn lehdestä, jossa se on tehty huomattavasti paksummasta langasta ja vain kaksivärisenä, itse teen raitoja tunikan keskiosaan. Pieni  mallitilkku ja laskemissulkeiset on tulossa vielä ennen kun pääsen vauhtiin.
 Silkki-villalanka saa kunnian päästä löysäksi neulepaidaksi, jossa keskiosa on sileää ja reunat ja hihat yksinkertaista pitsiä, malli/idea  löytyi samoin tämän syksyn uudesta Kotilieden Käsityö-lehdestä. Väriksi valikoitui pitkän harkinnan jälkeen luonnonvalkoinen, vaikka ihan muuta alun perin haaveilin. Kaikki muut langan kauniit värit olisivat tuoneet haastetta muille paidan kanssa käytettäville vaatteille. Vai onkohan musta tulossa vähän enempi aikuinen, kun olen tehnyt muutamia hillytympiä valintoja lankojen kanssa viime aikoina?
 Kiva loppuvuosi tulossa, kunhan pääsen näihin käsiksi. Tekaisen ensin terapia-huivin loppuun ja viimeistelen pari työtä - sitten saan valita näistä toisen työn alle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti