keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Tonttuvarusteita

Tulipas taas rästihomma valmiiksi. Toisesta vinkkelistä ajateltuna työ valmistui hurjan paljon etuajassa, nämä näyttää ihan tontun varusteilta, joita tarvitaan  seuraavan kerran vasta 11 kuukauden päästä?
Langan ostin jo reilu vuosi sitten Tampereen messuilta, se on itselleni uusi tuttavuus, ihanan pehmeää merinoa, mukavaa neulottavaa. Ostin langan, kun piti saada olemassa olevalle kahdelle huiville kaveri eli ihan suunnitellusti ja tarpeeseen. Suurin ongelma tässä hommassa oli löytää jostain jemmasta tupsukehikkoni, en viitsinyt alkaa pahvia leikkelemään yhdenkään tupsun vertaa.
Kaveriksi syntyi sitten lapaset, joihin olen viime aikoina tykästynyt uudelleen. Neuloin molemmat yksinkertaisella kuvioneuleella, jota muistaakseni kutsutaan valepatentiksi. Sormikkaiden neulominen on niin epämiellyttävää, etten tee kuin ihan pakosta. Lapaset tai tumput, kuten lapsena kutsuimme, ovat kivat pitää, lämpöisemmätkin kuin sormikkaat. Jotenkin myös kovin söpöiset ja lutuiset, en ole koskaan osannut käyttää nahkasormikkaita.


Homma valmis, kaksi huivia pääsee nyt paremmin käyttöön uusien asustekavereidensa myötä.Mutta täydellisen pipon metsästys jatkuu, ei löytynyt vieläkään. tämä se ei ole vaikka onkin ihan ok käyttää, pehmeä ja hyvänvärinen, vahva ja melkein räikeä peruspunainen pitkästä aikaa. (Melkein) elämää isommaksi venynyt, monivuotinen urakka jatkuu siis edelleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti