perjantai 5. tammikuuta 2018

Vuoden alku, osa 2

Nyt sitten se toinen uudenvuodenyön homma. Sain lahjaksi pienellä vinkkaamisella Arne ja Carloksen Neulotut linnut kirjan. Eka sieltä silmiin pistänyt juttu oli teepannumyssy, koska se sopi kuin nakutettuna omaan sinikeltaiseen banaanien kuvilla koristeltuun teepannuuni. Ostin langat lauantaina, aloitin myssyn sunnuntaina ja päättelin langat maanantaina. Haluan nyt vaan rehennellä, että osaan olla olla nopea tarvittaessa (terv. nimimerkki ’Viimeisenä yönä lasten naamiaisasuja ommellut entinen hämäläinen’).
Kirja on just sellainen, jota on kiva selailla ja huokailla. Ja suunnitella, mitä tekisi ensin ja mitä sitten. Vai teenkö sittenkin kaikki ihanat linnut itselle. Sopii erinomaisesti jämälankojen tuhoamistavoitteeseen.
 Pelkkä selailukin käy pienestä matkasta ja saa ajatukset liitelemään. Oli pieni pakko saada omaan hyllyyn.

Kirja on herrojen taattua tyyliä, hyvät ja perusteelliset ohjeet, ihanat tunnelmalliset kuvat. Pitkälle pääsee perusohjeella ja sen versioilla, alla yksivärinen tirppi ja sen alla punatulkun malli.

 Tämä sympaattinen kaksikko eli Pedro ja Juanita perulaisipoineen pitää tehdä ehdottomasti.

 Kirjan linnut on ryhmitelty kuuteen luokkaan, talvilintujen, kirjoittujen lintujen ja pihalintujen lisäksi on vielä kevätlintuja ja harvinaisia paratiisilintuja:
 Nämä on niitä kaikkein tutumpia ja toteutuslistani kärkipäässä eli pihalintuja - voi kun saisi vielä varpusen, ehkä pakko itse soveltaa myöhemmin sekin mukaan sakkiin.
Eli tässä siis esittelyyn pientä vaille valmis uusi myssyni, siitä puuttuu koristetirppi tai tirpit vielä, taidan laittaa nepparikiinnityksen niille. On varmaan pakko tehdä molemmat keltaiset tiaiset, en osaa päättää, kumman haluan. Melkein seurasin valmista mallia, en tosin välittänyt neuloa kolmella värillä kirjoneuletta, siksi vähän viilasin, oli sen verran kökköä tehdä muutenkin kirjoneuletta edestakaisneuleena kahvan kohdalla.
Nämä nämä herrat voisi laittaa pulloon ja takanreunalle, jaksaa meikäläistä ihmetyttää edelleen ja taas kerran, mistä ihmeestä kaikki ideat oikein kumpuavat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti