tiistai 1. toukokuuta 2018

Lankaa linnuille, muistoja mieleen

Tässä vähän kuin jatkoa edelliselle postauksella, yritän siirtää lankaongelmaani tällä kertaa muille, pihan linnuille kevään kunniaksi.
 Monta vuotta sitten, ennen kuin aloitin itse bloggausta, löysin jostain käsityöblogista idean. Olen siitä asti purkittanut kaikki langanpäät viimeistelyn jälkeen. Tuloksena siitä on nyt kolme täyttä purkkiä pätkiä. Yleishavaintona ehkä sen voisi sanoa, minkä jo tiesinkin, aikamoinen väriharakka olen, löytyy vähän joka väriä.
Nyt kevään takia avasin vanhimman purkin, tuloksenä tämä historiallinen lankamatonen. Siitä tuli paljon muistoja mieleen, mitä olin tehnyt milloinkin ja mitä lahjoja olin väsännyt jne. Tuorein tämän purkin tupsu (vasen alareuna) on peräisin Kappa-huivistani, sitä ennen on räsymattotunika ja ed. postauksen hempeä dominopeite. Vanhimmat tupsut, tumman vihreä Florica, on peräisin virkatusta jakusta ja harmaa isompi möntti ohuesta langasta tehdystä perusvillapaidasta, vanhaa tuotantoa kumpikin. Ennen niitä on lipputeemalla tehtyjen lasten joululahjasukkien ja lapasten lankaa joululta 2014, oli pakko kaivaa kuvat tähän eli Likkapimulle Irlanti + Union Jack varusteet 1D bändin fanituksen takia ja Jätkänpätkälle USA:n lippusukat:

Oranssi-violetti-vihreä rypäs madon keskellä on tulosta isommasta jämälankaprojektista, jossa syntyi itselle huivi, lapaset, sukat ja pipo, kaikki näitä hippivärejä. Samassa postauksessa sen kanssa on muutakin näitä langanpätkiä tuottaneita töitä. Turkoosia käytin omaan huiviini ja pipoon, olivat nekin  kovassa käytössä myös tänä talvena.
No pallo vaihtui toiseksi, kun vihreä ei suotunut aukeamaan, odotatkoon seuraavaa satsia.
Pilppusin pätkiä saksilla vielä vähän pienemmäksi silpuksi ja tungin ruokintapalloon. Ripustin pallon toiveikkaana pihavaahteraan ruokinta-automaatin paikalle ja odottelen lintuvieraita - kelpaako jolle kulle vihreä villa tai punainen pellava pesämateriaaliksi? Olisi kiva päästä näkemään, millaisia pesistä tulee näillä täytteillä, joku ornitoplogi voi yllättyä, jos sattuisi meillä päin pesiä tutkimaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti