torstai 11. kesäkuuta 2015

Arkistojen aarteita, historian havinaa 3

Kudonta-arkistosta seuraava esittelyssä melkein uran alkupuolelta peräisen olevat poppanatyynyt , kyseessä on vuosi 1983 ja takana on eka vuosi kudonta-opintoja.


Kudoin lahjaksi äidilleni poppanaa, tilaustyönä uuden kodin terassin tuoleihin istuintyynyjä varten. Koska valitsin värit ihan itse, tyynyt eivät saaneet kovin suurta suosiota lahjan saajalta (kun en kutonut ruskeaa). Terassia ympäröi punaiseksi maalatut lautaseinät ja halusin jotain piristäviä ja seinään sopivia värejä. Valitsin kullekin perheenjäsenelle nimikkovärin ja lisäsin vähän mustaa yhdistäväksi tekijäksi.Taustana on paksua puuvillakangasta ja välissä on superlonia. Tyynyt olivat vuosia käytössä vanhemmillani, mutta sain perinnöksi sekä tuolit että tyynyt, kun vanhempani aikanaan muuttivat kerrostaloon.

Uusin viime kesänä tyynyjen täytteet ja taustakankaat samalla, kun käänsin auringonpolttama puolen poppanoista sisäänpäin - ovat kuin uusia taas, kannatti tehdä työläs ratkominen. Hyvin ovat oikeasti kestäneet, vain haalistuneet olivat ja parista kohtaa oli kalalankaloimi katkennut, mutta taustakankaisiin oli tullut reikiä. Laitoin täytteen koko tyynyn matkalta (aiemmin oli vain selän ja pepun kohdalla), nyt niitä voi käyttää takapihan penkin pehmusteena myös tuolien lisäksi tai vaikka makuualustana. Itse tykkään väreistä ja ideasta edelleen. Ja apulainen tykkää kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti