tiistai 30. kesäkuuta 2015

Valmis jämälankatyö

Koska kaikki paikat meillä kotona tuntuu tursuavan käsityötarvikkeiden nyssäköitä ja pussukoita, mun on saatava pienennettyä varastojani, niin olen päättänyt kevään kuluessa ja niin myös teen. Aina ennen kuin ostan uutta lankaa, kaivelen laatikoitani ja pussejani, joista löytyy vaikka mitä yllättävää ja unohtunutta. Osan varastolangoistani ja myös ompelemattomista kankaista kierrätin jo keväällä Marttojen keräykseen, mutta eivät ne kovin isoa koloa saaneet aikaan, pienen hyvän alun kuitenkin.

Kasasin keväällä kaikki melkein esihistoriallisetkin Nalle-kerät ja muut vastaavan paksuiset kerät olohuoneen lattialle ja ryhmittelin niitä väreittäin sopiviksi kasoiksi tarkoituksenani tuhota ne esim. torkkupeitoiksi joko neuloen tai virkaten. Tässä yksiväristen jämien yhteiskuva:


Tämä kassillinen oli eka viritys siitä kasasta.


Muutaman viikon tv:n katsomistyönäni on ollut kirkkaanvärisistä jämistä neulottu aaltokuvioinen raidallinen torkkupeitto, johon sai upotettua paria eri vihreää ja oranssia sekä punaista ihan sulassa sovussa....ainakin meikäläisen väriharakan mielestä. Helppo työ, ei tarvitse ommella palasia yhteen, langanpäät pitää vaan päätellä.



Seuraavaksi sitten pitää miettiä seuraavan lankakasan kohtalo, peittoa jollakin toisella mallilla varmaan? Vaikka dominomallilla, ettei tartte yhdistellä kappaleita siinäkään. Väreinä valkoista ja muita hempeämpiä värejä.

Ainakin kovasti lämpöä arvostavat kissa-apulaiset arvostavat villapeittojen määrän kasvua huushollissamme, eivätkä pahasti valita väreistäkään, kiitollisia asiakkaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti