keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Historian havinaa, arkistojen aarteita 5


Olen kutonut muutamia seinätekstiilejä jo kouluaikana, ja jonkun myös sen jälkeen. Tämä uusimmasta päästä 'tuotantoa' oleva oli helppo kuvata, koska se on työpaikallakin työhuoneeni seinällä - se vähentää mukavasti kaikua. Kuva on otettu kännykällä, ei kovin edustava...

 
Seinävaate on kudottu Pirkanmaan Kotityön paksusta karstavillalangasta, ainakin nykyisin vastaavanlainen lanka on nimeltään Sisustuslanka (tex 1250, 100g=80m), aikanaan käytössä olleen langan tiedot ei ole tallessa. Loimena tuntematon valkoinen puuvillalanka. Pohjana on toimikassidos, johon on tehty poimimalla kolmiokuviot. Alimman raidan väri on samea violetti, ei näy selvästi kuvassa, samoin pari poimittua kolmiota on samaa violettia.

Tein samaan loimeen tädilleni lahjaksi iloisemman värisen seinävaatteen, jos samalla vaalealla pohjalla kuvioväreinä oli vihreää, violettia, turkoosia ja sinistä. Sen poimitut kuviot olivat reunoissa, keskiosassa on vaaleaa pohjaa. Kuvaa siitä ei ainakaan vielä löytynyt (lisäys: löytyy nyt uudemmasta postauksesta).

(Jos/kun löydän jostain arkistosta tarkemmat tiedot, lisään ne tähän.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti