lauantai 25. heinäkuuta 2015

Kierrätyskäsitöitä

Kävimme Likkapimun kanssa Tikkurilan Kontissa, Punaisen Ristin kierrätystavaratalossa, jonne itsekin viemme aika ajoin meille tarpeettomaksi käynyttä tavaraa, En ole kovin innokas kirppareiden kiertäjä, mutat tämä paikka on käymisen arvoinen, kaikki on hinnoilteltu selvästi, kaikki on järkätty tilavasti ja siististi, astiat ja vaatteet väreittäin jne. Perällä on kasattuna yhteen kaikenlaista askartelutarviketta, mm. erilaisia tai erivärisiä nappeja voi ostaa pussihinnalla, itse valkaten.

Eihän me päästy taaskaan ulos ilman ostoksia - onneksi olemme ehkä vielä voiton puolella, eli vieneet sinne enempi tavaraa kuin olemme sieltä kotiin tuoneet, luulisin.

Tongin sisustustekstiilipuolelle suurimman osan aikaa, koska kerran löysin sieltä jonkun onnettoman hylkäämänä useita virkattuja isoja sängynpeitteitä, joista oli sillä kertaa pakko ostaa edes yksi kalalangasta virkattu iso peite kotiin hinnalla 30 euroa. Tuntuu jotenkin pahalta, kun käsityön arvo on tämmöinen, miten kukaan voi maksaa kunnon hintaa käsintehdystä, kun näin halvalla saa kirpparilta ihan kunnossa olevia tuotteita (esim. peitossani oli vain yksi pieni tahra, jonka saa ulkona auringossa valkaisemalla poistettua.)

Mattosaaliina oli kolme mattoa, kaksi vaaleaa Likkapimun huoneeseen ja mulle itselle ihan käyttämätön käsinkudottu tummempi, vihreää ja violettia kudetta oleva  räsymatonpätkä, hintana metrin pätkällä taisi olla 8 euroa.


Ostin myös pari pikkuliinaa, toinen keltainen virkattu ihan perinteinen malli, jota näkee paljon.


Toisen kanssa innostuin kunnolla, se on neulottu jostain kierteisestä puuvillalangasta, täysin ehjä ja virheetön ja sen mallin kaltaista en ole koskaan ennen nähnyt missään. Työssä ei näytä olevan mitään virhettä, tosi tasaista käsialaa vielä, epäilyttää siksi vähän, onko se käsityötä - mutta mallin voisi tehdä ihan hyvin neuloen itsekin, jos vaan jaksaisi tuijottaa valmista työtä tarpeeksi tarkkaan, Hintana tällä liinalla oli tasan 4 euroa!! Halkaisijaltaan se on noin 55 cm.Upein löytö taisi tällä kertaa olla iso (60 x 80 cm) villainen täkänä, selvästi käsin kudottu, koska muutama epätasaisuus tai virhe oli nähtävissä. Täkänöitä, joihin kuviot tehdään poimimalla ja joissa on kaksi käyttökelpoista, toisilleen vastakkaisen väristä puolta, olisi ollut tarjolla useita, mutta vain yhden ostin, ehkä jonkun käsityöläisikäihmisen jäämistö oli myynnissä. Tätäkään ei ole käytetty, viimeistely on vielä kesken, alareunan hapsut on solmimatta ja yläreunassa ei ole mitään ripustusta varten.
Eikös mummoilu ole muotia - tämä on just sitä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti