keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Nyt valmis!

Pajaltani tuli ulos valmiina sopivasti parin päivän kesähelteiden mentyä pitsijakku, jonka tekeminen alkoi reilut kolme vuotta sitten joulumyyjäisistä ostetuista käsin tehdyistä napeista. Olen kantanut yhtä mallinappia mukanani lompakossani jo pitkään.


Langaksi valikoitu vihdoin sattumalta Snurresta Kappa-lankojen ostamisen yhteydessä löytynyt pellava-puuvillalanka Karen Noe Design Linea Original, jossa on kolme säiettä pellavaa ja yksi puuvillaa. Lankaa oli mukava neuloa, vaikka melko jäykkää se on. Väri on upea, kaikissa neljässä säikeessä on oma värinsä.


Mallin ohje on löytynyt joskus netistä lankavalmistajan (Schachenmayrin?) sivulta. Pitsiraitainen jakun alaosa on neulottu poikittain etureunasta toiseen suorakaiteena. Samoin hihat on tehty poikittain neliskanttisina paloina, niiden helmassa on pykäreunaista pitsiä (jota olen kauan sitten tehnyt junamatkakäsityönä kylpypyyhkeiden reunoja varten - tämä viimeistään kertoo siitä, kuinka vanha olen ja kuinka kauan olen tehnyt käsitöitä?!).

Suorakaiteiden yläreunasta poimin etu- ja takakappaleen sekä hihojen silmukat joustinneuleista kaarroketta varten, muutama silmukka on kavennettu kainaloa varten ennen varsinaista kaarroketta. Etureunaan tein niitä nappejani varten lyhyen nappilistan.

Vähänkö on keski-ikäisen tädin jakku? Tykkään silti itse kovasti. Sopii aika monen kesävaatteeni kanssa käytettäväksi. En ole vielä kastellut tai pessyt jakkua, se on jäykähkö, mutta pitäisi kai pehmetä pesussa ja olla sen jälkeen paremmin muotoiltavissa. Pitää harkita vielä nappilistaa, ehkä pitää tehdä uusiksi, koska se aaltoilee. Lankaakin jäi toista vyyhtiä, olisin voinut tehdä siitä vähän pidemmän.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti