torstai 23. heinäkuuta 2015

Kässäkirjakuukausi 5/30

Lis Paludan (suom. Aila Mäkinen): Villit virkkausmallit (1981 Otava)


Vapaavirkkaus - termi, jota en tietty silloin vielä tiennyt - kiinnosti kovasti nuorempana. Tein nukenvaatteita ihan omasta päästäni ja muutakin, jopa vaatteita itselleni ihan vaan virkaten omasta päästämi ilman ohjeita tai malleja mistä tahansa kotoa löytyneestä langasta.

Sitten kun opin paremmin virkkaamaan, muodollisemmat ohjeet ja mallien mukaan tekeminen jyräsi sen alleen. Tässä esittelyssä on aika vanhanoloinen, mutta edelleen innostava alun perin hollantilainen kirja (suomennos on tehty tanskankielisestä versiosta?), jota taas selasin sormet syyhyten - tätä haluaisin tehdä enempi.

Kirjassa on tekniikkaohjeita, harjoitustöitä niiden oppimiseen, ideoita mallien keksimiseen ja  paljon kuvia valmiista töistä oman ideoinnin avuksi.  Siitä löytyy myös vihjeita tekniikan opetteluun ja erilaisten lankojen käyttämiseen ja yhdistelyyn. Kirjan lopusta löytyy myös pienoiskaavoja kirjassa kuvattujen töiden pohjaksi.

Kuka voi vastustaa tätä kissa-aiheista pikkutytön nuttua, jossa kuvioita on otettu lapsen piirustuksesta?Kirjan takakannen sininen huivi voisi olla kiva itselläkin.

Itseäni miellyttää kovasti edelleen myös kirjan töisen värimaailma, tuntuu ihan modernilta ja mulle omalta ja läheiseltä edelleen monien vuosien jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti