torstai 17. syyskuuta 2015

Kässäkirjakuukausi 16/30

Nina Granlund Saether (suomennos Virpi Vainikainen): Tyynykirja, 2013, Atena.


Tämä kuuluu taas siihen mulle niin tuttuun ihan-pakko-hankkia-kirja heti sen jälkeen, kun pääsin sitä selaamaan. Itse olen tehnyt neuloen ja virkaten pääasiassa vaatteita, en juurikaan mitään sisustukseen torkkupeitteitä lukuu nottamatta. Mutta tässä on monta ihanaa ja hauskaa ideaa myös tyynyihin. Nämä roikkuvat työlistallani pysyvästi, kunnes saan tehtyä, ehkä ennen eläkeikää ehdin väsätä jonkun uuden tyynyn.

Kirjan alussa on kuvaus remonttikuumeesta ja tyynytaudista, joista tyynytauti on lievempi muoto, jossa oireet rajoittuvat sohvan piristämiseen. Molemmissa tartunnan lähde on sama, ne tarttuvat remontoivilta tuttavilta ja myös sisustuslehdistä ja -blogeista. Haittana on se, että sairauden aikana paikat täyttyvät keskeneräsistä projekteista ja kotityöt jäävät tekemättä. Kuulostaako tutulta?

Kirjan tyynyistä löytyy monenmoista tunnelmaa, ihan hempeää...tai sitten vähän räväkämpää, jossa on mukana elämän perusongelma:


Väreissäkin löytyy hillitympää, mustavalkoista kirjoen tai kirjoneuletta


Ja monissa on pilkettä silmäkulmassa, esim. rintasyöpäaiheinen tukityynyt tai sitten tämä alla oleva applikoitu tyyny - toki ihan nättejä palmikko- ja  pitsineuletyynyjä myös löytyy, tai isoäidinneliöistä tehtyjä kaikkiin makuihin sopivia versioita.


Kirjassa on pääosassa tyynyjen kuvat + ohjeet niihin, lopussa on vähän tekniikkaohjeita yleisesti. Ihan aloittelija ei tällä kirjalla pärjää, mutta pienelle harjoituksella näitä on helppo soveltaa. Kirjan loppuun on kasattu ruutupiirroksia - niitä voi hyödyntää mihin muuhun työhön tahansa, jos vaikka tekisi paidan metsästystä harrastavalle tutulle?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti