lauantai 26. syyskuuta 2015

Kässäkirjakuukausi 17/30

Kate Haxell (suomennos Aino Jahnukainen): Supersöpöt neulatyynyt, 2013 Tammi
ja
Loani Prior (suomennos Ulla Ralli): Villin vallattomat teepannumyssyt, 2013 Tammi


Hauskimpia käsityökirjoja hyllyssäni, tämä kaksikko, aina tulee hyvälle tuulelle kun näitä selailee. Oikeasti näitä töitä voisi kuka vaan vähänkin taitoja jo saanut tehdä ilman isompia ohjeita, mutta nämä ovat mainioita katselu- ja ideointikirjoja.

Neulatyynyjä voisi tehdä vaikka koulussa kässätunneilla, en tiedä, tehdäänkö nykyisin sellaisia, mutta tälläisten pienikokoisten töiden avulla voisi mukavasti opetella erilaisia uusia tekniikoita. Näitä voisi antaa myös persoonallisina lahjoina täti-ihmisille ja miksei muillekin, kai nyt kaikissa huusholleissa voisi olla tarvetta muutamalle neulalle. Jos oikein paljon ompelee ja käyttää paljon neuloja, näistä ei ole isoa apua, mutta vaikka korjausompelussa tai neuleiden viimeistelyssä hauska neulatyyny mukava tapa piristää tylsää työtä.

Miltäs tuntuisi siili tai herneenpalko? Tai makean nälkään donitsi?

Tämmöisessä voisi olla kätevä kuskata neuloja mukana vaikka peilin eteen sovitukseen.


Kirjan ohjeet ovat selkeät, sopivat siksi vaikka niille koululaisille. Luulisi vaikka maatuskatyynyn tai pääkallon teko olevan myös mielekäs työ.Itselleni on käytössä vain tosi vanhoja itse väsättyjä, mutta myös tosi tylsiä neulatyynyjä. Käsivarressa käyttämäni kirkkaan oranssin tyynyn tein ekana ompelun opiskelutyönä v. 1982 käsin ommellen, käytössä se on jo aika kulahtanut, mutta erittäin toimiva. Tallessa ja käytössä on myös ihan eka ompelukoneharjoituksena suoralla ompeleella koristeltu neula tyyny alakoulun 3-luokalta poljettavalla ompelukoneella. Siinä on kaikki erikoisneulat tallessa, kirjontaan sun muuhun harvemmin käytettävät sellaiset. Kai pitäisi joskus tehdä vähän nätimmät versiot tilalle.

Toinen kirja on vähän samanmoinen, tosin sen ohjeet vaativat jo vähän enempi pohjataitoja, ainahan toki voi ottaa tästä vain villejä ideoita. Moniin näistä voi käyttää kotiin kertyneitä jämälankoja.

Kirjan kannessa on korostettu yksinkertainen myssy tupsuilla, ihan kelpo idea. Tämä alla oleva on kuin joku merivuokko vaikka onkin kelloksi nimetty.


Tämä kun olisi aamiaispöydässä vastassa, ei varmaan jaksaisi jurottaa...vai olisiko se sopiva pääsiäisteehen?


Ja tämä sopii myös muille kuin kukkahattutädeille, ainakin puutarhaharrastajalle?


Oma kirppariteepannuni on vielä vailla omaa myssyä, mikähän sille sopisi kaveriksi? Ihan tarpeeksi persoonallinen se on ihan näinkin. Ehkä neulottuja hedelmiä 'pipon' koristeeksi, oma versio ylempänä olevasta kukkahatusta?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti