lauantai 27. elokuuta 2016

Akvarellia langalla

Tämä on se, joka vähän itseänikin hämmensi ja hämmentää vieläkin. Jotenkin se vaan iski kiinni eikä päästänyt irti. Mutta on tämä ihana. Sormet jumppaa puikolla ja lanka juoksee. Odotan neuloessa seuraavaa kuviota kuin melkein kevätjuhlaa lapsena. Onkos tässä jo tarpeeksi hehkutusta yhdelle topille?
Tykkää tästä muutkin meillä, kiinnostuneita riittää, molemmat tekstiiliapulaisena eli Vertti (tuo valkomahainen versio) sekä Mortti.

Jotenkin malli upposi helposti, ne lyhennetyt kerrokset. Lukemalla en ymmärtänyt mitään ohjeesta, mutta mallipiirroksen avulla kaikki sujui. Ei mun tartte enää vierastaa lyhennettyjä kerroksia. Ehkä alan ymmärtää niistä jotain.
Ihan kuin maalaus, värit vaihtuvat ja sekoittuvat kuin jossain akvarellissa, mun mielestä. Väreistä tykkään jo ihan väreinä ja eniten ehkä sekoituksena, jännä seurata, miten ne vaihtuvat ja yhdistyvät.


Yksi hassu kommellus tämän kanssa tuli. Käytin neulomisessa vaaleaa puista pyöröpuikkoa, samaa, jolla olin tehnyt vihreän Nurmilintu-huivin ja silloin puikko oli värjäytynyt vihertäväksi. Ekaa vaaleinta raitaa neuloessa säikähdin, kun valmiiseen neuleeseen oli ilmestynyt vihreä kohta - epäilin heti, että puikosta oli irronnut väriä. Purin väärän väriläiskän pois, katkaisin langasta vihreän osuuden pois. Kaikki ok, kunnes tulin seuraavaan vaaleaan raitaan ja huomasin vihreyden olevan ihan langan ominaisuus. Onhan värin tiedoissakin Novitan sivulla maininta vihreästä. Hölmö minä!

Alareunassa sininen kerä ei ole edukseen, ihan pliisu...

Toivottavasti kestää hyvin käyttöä. Tekis mieli ostaa lisää saman langan värejä, vaikka puna-harmaata toiseen versioon - tämän toteuttamani väriyhdistelmän ja puna-harmaan välillä arvoin jonkin aikaa kaupassa. Väreistä ei saa mitään kuvaa Novitan sivuilta., kerät piti ottaa käteen pyöriteltäväksi.

2 kommenttia:

  1. Tämä on kyllä kertakaikkisen upea! Taitavasti tehty - tosi kivan näköistä pintaa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Niin, ihana on, innostuin tästä kovasti (ellei se jo yllä näy) - ihan kivantuntuinen pitää päällä, vaikka puolet on akryyliä, pesusta ei ole vielä kokemusta.

    VastaaPoista