maanantai 15. elokuuta 2016

Pitsikaulusta ja poutapilveä

Jo aiemmin laitoin kuvan tämän kesän sinisestä suosikkikukasta, jonka nimi oli kirjoittaessa kadoksissa: se on pitsikaulus. Sen kaverina on samassa ruukussa poutapilvi, siis oikeita käsityöläisen ja luontoharrastajan kukkia. Runollisenkuuloinen ja -näköinen yhdistelmä!


Aiheeseen liittyen on pakko laittaa mukaan kuva pitsisistä arkistojeni aarteista, joka tulivat vastaani pitkästä aikaa laatikoitani penkoessani. 

Leveämpi on omatekoinen, 90-luvun alussa käytössä ollut virkattu kaulus. Se täydensi juhlalookkiani eli itseompelemaani hehkuvanpunaista jakkupukua (sekin on vielä tallessa visusti, vaikka on jotenkin 'kutistunut' vuosien mittaan). Toinen teollinen kapeampi versio on lukioaikaisen ex-poikaystäväni äidin tuliainen jostain Keski-Euroopasta. Kaulus on jäänyt ihan käyttämättä, kuten muutkin hänen hyväntahtoisesti mulle lahjoittamat naisellisuutta korostaneet lahjat (sain ainakin hajuvettä, silkkihuiveja, rannekoruja, ruudulliset sukkahousut), kun jatkoin silloin jääräpäisesti flanellipaitojen ja sammareiden pitämistä ilman mitään hörhöilyjä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti