sunnuntai 7. elokuuta 2016

Ompelua vihdoinkin, vaikka vaatimattomasti

Lomalla piti kaivaa ompelukone esille ja ommella. Eli aloittaa pitkään unohduksissa ollut ompeluharrastus uudelleen. Ideoita on paljon, kankaita ja muita tarvikkeita myös odottamassa inspiraatiota. Ehdin hoitaa aloittamisen vasta vihoviimeisenä lomapäivänä (eli pari viikkoa sitten jo, hitaasti käy tämä bloggaus).

Kevään aikana työpaikalla tuli vastaan monta kertaa polttava tarve läppärikassille, jollekin persoonallisemmalle kuin virallisen oloiselle mustalle ja pehmustetulle koneen mukana tulleelle salkulle. Välillä menee iso osa päivästä neuvotteluhuoneissa ja mukana pitää raahata oma kone latureineen ja hiirineen, pari kännykkää, vesipullo sun muuta rekvisiittaa. Ovien avaaminen, kahvin haku yms on tosi vaikeaa, jos molemmat kädet ovat täynnä.

Pitkin lomaa mieltä vaivannut parin tunnin (ajassa on mukana myös se aika, joka meni kankaiden etsimiseen ja valitsemiseen) homma on nyt sitten vihdoin tehty - läppärikassini on syntynyt. Tai ainakin sen eka versio koekäyttöä varten. Kankaat löytyvät kotoa omista varastoista, Ikeasta molemmat. Tähän en tarvinnut  apuja kassikirjoistani, mutta jospa ruokahalu kasvaa ja kehittelen lisää vaikeusastetta jatkossa. (Käytän kassia normaalilla tavalla eli kahvat ylöspäin, kuva nyt sattui tulemaan toisin päin...)

Kännykkätasku piti laittaa vähän sivuun, kun en raaskinut lintua peittää, mutta vastapainona kassin sisällä on linnun pyrstön kohdalla pullolle paikka - jonka toteutin mahdollisimman yksinkertaisella tavalla. Muistin laittaa jopa nimilapun taskurneunaan ja löysin jemmastani sopivanvärisiä handmade-nappeja koristeeksi.Vähän oli käynnistysvaikeuksia ompelun suhteen - koneen säädöt hukassa, neulat jemmassa, mikään ei tuntunut pysyvän hyppysissä jne. - mutta onneksi tällä helpolla jutulla oli hyvä aloittaa. Mietin jopa tehdessäni tarkasti kaikki vaiheet niin, ettei lankaa tarttenut usein katkoa tai ommelta vaihtaa. Kirjasin jopa kaikki mitat muistiin. Jos vaikka tekisi joskus toisenkin.

Tästä se toivon mukaan jatkuu, kohtapuoliin, lankahommien sijasta välillä ompelua. Materiaalista se ei ole kiinni, siitä ei tule pulaa pitkään aikaan. Vastasiivotusta varastosta löytyi iso pino unohtunutta nostalgista kangasta lisää aiempien puolen tusinan muovilaatikkoni syövereissä olevien kankaiden lisäksi.
1 kommentti: